BUt
BUt
Nieuws
4 augustus 2020

BUT Film Festival 2020

BUT EVENT | Corona leek even roet in het eten te gooien, maar gelukkig is er ook dit jaar gewoon weer een BUT Film Festival, in een aangepaste en veilige versie!

Van 2 tot 6 september vindt het 15de BUT Film Festival plaats. Zoals vanouds in Breda, maar voor het eerst ook gedeeltelijk online.  Alles is anders met Corona, maar BUT blijft gelukkig gewoon BUT: B-Film, Underground & Trash. Het thema dit jaar is Holy Shit! Een duik in het occulte en obscure, een heidense mis met heksen, kannibalen, sektes en The Great Satan zelf op het programma. Wat wil je nog meer?

Een kleine greep uit het filmaanbod:

HÄXÄN: WITCHCRAFT THROUGH THE AGES (Benjamin Christensen, 1922) met live pianobegeleiding door Kevin Toma; DEAD DICKS (Chris Bavota, Lee Paula Springer, 2019), waarin een vrouw geconfronteerd wordt met haar dode broer en tientallen kopieën van hem; ALIEN CRYSTAL PALACE (2018), van en met Arielle Dombasle; Argentijnse splatterhorror in SCAVENGER (Luciana Garraza, Eric Fleitas, 2019); COME TO DADDY (Ant Timpson, 2018), waarin Elijah Wood problemen met zijn vader heeft; WHY DON’T YOU JUST DIE (Kirill Sokolov, 2018), ‘a twisted tale of ultra-violence, comic book characters, and the most incredible camera angles in a surreal setting’; de Belgische zombiefilm ZOMBIES FROM SECTOR 9 (Rob Ceus, 2020) en EVANGHELIO (2020), geregisseerd door… God? Uiteraard is er nog veel meer, bekijk hier het volledige programma!

 

 

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 september zijn er twee speciale drive-in-filmvertoningen. Op de parkeerplaats naast STEK, op de Veilingkade in Breda kun je vrijdag LINKEROEVER (Pieter van Hees, 2008) en zaterdag FRIED BARRY (Ryan Kruger, 2020) zien door je voorruit op een scherm van 8 x 13 meter, terwijl je het geluid hoort via je autoradio. De tickets hiervoor moeten apart besteld worden en zijn 15 euro per auto. 

De voornaamste locaties zijn nog steeds De Nieuwe Veste en Chassé Cinema in Breda, al kunnen er dit keer maar 35 mensen per film in Chassé en 25 in de Nieuwe Veste Theaterzaal. Zorg dus dat je op tijd je tickets bestelt! De kleinere zalen en het muziekprogramma hebben helaas moeten sneuvelen dit jaar. Voor de thuisblijvers is er gedurende het hele festival een online livestreamprogramma (gedeeltelijk geïntroduceerd door ‘onze eigen’ Theodoor Steen) in samenwerking met het Cinematig Film Festival. Op zondag 6 september is er een online paneldiscussie over de Europese undergroundscene. 

Uiteraard zullen alle mogelijk veiligheidsmaatregelen getroffen worden om het festival zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hou de website in de gaten voor alle details en het laatste nieuws!

BUT Film Festival, Breda
2 – 6 september 2020
Losse kaartjes: € 8,00
Dagpas: € 22,50
Passe-partout: € 70,00

 

4 augustus 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!