lodgers
lodgers
Quarantainecadeau
7 augustus 2020

Quarantainecadeau: The Lodgers

lodgers QUARANTAINECADEAU | Naar buiten? Wie wil dat nou met deze film op stapel. Sluit je op in het donker met de sfeervolle psychologische gothichorrorfilm THE LODGERS. Alleen dit weekend gratis te zien.

Uit onze recensie:

‘Het gothic horrorgenre lijkt voor te schrijven dat wanneer een broer en zus zonder ouderlijk toezicht een villa delen, vroeg of laat het gegeven van incest om de hoek komt kijken. THE LODGERS ontspringt die dans niet, maar weet dit verplichte nummer vrij creatief in zijn plot te verwerken.

Waar deze curieuze trope precies vandaan komt, mag iemand met meer kennis van Freudiaanse thematiek proberen te duiden, maar het is niettemin opvallend dat dit hete hangijzer zo vaak opduikt in een genre waarin personages door bovennatuurlijke bedreigingen al genoeg aan hun hoofd hebben. Het is aldus te prijzen dat het Ierse THE LODGERS dit verhaalelement koppelt aan het bovennatuurlijke aspect dat het plot voortstuwt. De incestueuze spanning tussen de tweeling Rachel en Edward is nu eens geen bijkomstigheid van de ongebruikelijke leefsituatie, maar hangt juist samen met de vloek die op hun landhuis rust. Hierdoor werkt dit gegeven als een zwaard van Damocles, waarvan beide personages zich bijzonder goed bewust zijn.’

De film is gratis te zien van vrijdag 7 augustus, 19:30, tot zondag 9 augustus, 23:59.

THE LODGERS GEMIST? KIJK HEM HIER!

© Schokkend Nieuws
7 augustus 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!