Windmill Massacre Brandende molen
Windmill Massacre Brandende molen
Nederhorror & scifi
17 januari 2017

‘This isn’t hell, this is Holland!’

Windmill Massacre Brandende molen PRIJSVRAAG | Maar het is wél echte horror van Hollandse bodem! Doe mee aan onze prijsvraag en win de dvd of blu-ray van THE WINDMILL MASSACRE!

De Nederlandse horrorfilm van Nick Jongerius komt vandaag uit op vod, dvd en blu-ray. Nick Jongerius, eerder producent van o.a. DOODEIND en FRANKENSTEIN’S ARMY, bezorgde Nederland een tamelijk iconisch horrormonster met… The Miller. Een groepje toeristen kwam naar Nederland voor zonde, rust en tulpen, maar komt op het platteland oog in oog te staan met een ijskoude, gemaskerde moordenaar in een verlaten windmolen. Ze maken één voor één kennis met zijn zeis, zijn scherpgepunte klompen en de molen waarin hij zijn slachtoffers vermaalt.

Recensent Jasper ten Hoor gaf drie skulls: “Met THE WINDMILL MASSACRE leent regisseur Nick Jongerius niet alleen de titel van een bekende Amerikaanse horrorklassieker, maar hij benut ook alle clichés van het genre: van autopech in een verlaten gebied tot het principe van de Tien Kleine Negertjes, waarbij alle personages één voor één worden afgeslacht. (…) Origineel is de Nederlandse horrorfilm THE WINDMILL MASSACRE niet, maar amusant is hij gelukkig wel.”

En hoe! “He will grind you!” THE WINDMILL MASSACRE deed het heel goed in het Internationale festistivalcircuit, onze podcasters spraken uitgebreid met Nick Jongerius en in SN#121 hadden we een lang setverslag. Een prijsvraag kan er ook nog wel bij: Welke acteur zit zowel in THE WINDMILL MASSACRE als in die andere Nederhorrorfilm DE POEL?

Mail je antwoord voor 25 januari naar [email protected]. Vergeet niet je naam en adres te vermelden en je voorkeur: dvd of blu-ray?

17 januari 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!