windmill massacre
windmill massacre
Beeldbuis
16 januari 2017

Thuisbios, week 3

windmill massacreKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week: nederhorror en een nieuwe film van Roger Corman.

In THE WINDMILL MASSACRE komt een groepje toeristen, nadat de tourbus het begeven heeft, op een afgelegen plek in de polder vast te zitten. Omdat er geen bereik is en het nog wel even zal duren voordat er vervangend vervoer is, zoeken ze onderdak in een verlaten huisje vlakbij een sinistere molen. Het duurt niet lang voordat de ondode mismaakte eigenaar van de molen zijn opwachting maakt en de toeristen één voor één aan zijn zeis rijgt. “Met THE WINDMILL MASSACRE leent regisseur Nick Jongerius niet alleen de titel van een bekende Amerikaanse horrorklassieker, maar hij benut ook alle clichés van het genre”, schreef recensent Jasper ten Hoor. “Het is jammer dat Jongerius zo binnen de lijntjes kleurt, want met iets meer originaliteit was THE WINDMILL MASSACRE een erg geslaagde horrorfilm geworden.” Maar desondanks is de film wel de moeite waard. “Een Jason Voorhees van eigen bodem hebben we met de molenaar nog niet, maar THE WINDMILL MASSACRE is in ieder geval een stap in de goede richting.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 17 januari (Just Entertainment).

DEATH RACE 2050 heeft verder niets te maken met de remake van Paul W.S. Anderson of de prequels, DEATH RACE 2 en DEATH RACE: INFERNO van Roel Reiné maar is een soort reboot/remake/vervolg op DEATH RACE 2000. De film werd net als de cultklassieker uit 1975 geproduceerd door Roger Corman. De legendarische racer Frankestein wordt ditmaal gespeeld door de Nieuw-Zeelandse spierbundel Manu Bennett, eerder te zien in o.a. de tv-serie SPARTACUS en als de Ork leider Azog in THE HOBBIT trilogie. Of Corman er in geslaagd is om een waardige remake te produceren, kan je lezen in het volgende nummer van Schokken Nieuws die begin februari verschijnt.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!