Songerskop
Songerskop
Nederhorror & scifi
12 december 2016

Steun Songerskop

SongerskopNEDERHORROR |  Vandaag begint de crowdfundingscampagne voor de Nederlandse korte griezelfilm SONGERSKOP. Steun de ‘Juffrouw Zonder Kop’!

SONGERSKOP, een Limburgs spookverhaal, wordt geregisseerd door acteur en filmmaker Ron Roumen. Limax Film Productions, bij lezers van Schokkend Nieuws bekend van o.a. HARTELOOS en OMEGA, hield eind oktober audities voor de, naar schatting, 25-minuten durende productie.

SONGERKOP speelt zich af in het Limburgse Echt-Susteren. Roumen: “Het is gebaseerd op een prachtige legende uit 1498. De oudere inwoners van de regio vertellen er nog over. Het gaat over een adellijke dame, Cecilia van Hamel, die op het slotje woonde dat er nog steeds staat, en door de toenmalige burgerij, boeren en ridders onthoofd is. Alvorens ze echter op gruwelijke wijze onthoofd werd, heeft ze al haar rijkdommen in kisten gestopt en begraven. De legende wil dat de Juffrouw Zonder Kop nog steeds ronddwaalt en een vloek heeft uitgesproken over de bevolking. Alleen degene die haar rijkdommen vindt zal gespaard blijven.”

Roumen werkt al vijfendertig jaar in het theater en begon zijn film- en televisiecarrière in 1994 op de set van de Duits-Nederlandse tv-serie DE LEGENDE VAN DE BOKKENRIJDERS. Sindsdien zijn de Limburgse mythen en vertellingen vaker een bron van inspiratie voor hem geweest. Hij deelt die fascinatie met het team van Limax en met Martijn Daamen, die onlangs een eerste scenarioversie voltooide van de aankomende Bokkenrijders-film VOOR GALG EN RAD. Daamen schreef ook het scenario van SONGERSKOP. “Uitgangspunt is een soort Scoutingkamp dat toevallig net op de plek staat waar de legende zich voltrokken heeft. Drie jongeren vallen door de tijd en ontmoeten zo de geest van de Juffrouw Zonder Kop.”

Roumen: ”Het worden vijf draaidagen, vooral nachten eigenlijk. De locaties zijn vastgelegd. In april gaan we van start.” Alles staat dus in de startblokken, nu nog het laatste beetje geld. Steun SONGERSKOP en haast je naar: https://cinecrowd.com/nl/songerskop

Officiele website van SONGERSKOP

Save

Save

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!