ghostbusters 2016
ghostbusters 2016
Beeldbuis
10 december 2016

Thuisbios, week 49

ghostbusters 2016KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week: de remake van een jaren tachtig klassieker, het derde deel in de nieuwe Star Trek-filmserie en sciencefictionactie met bovennatuurlijke buitenaardse wezens.

Het is moeilijk om de nieuwe GHOSTBUSTERS niet te vergelijken met Ivan Reitman’s klassieker uit 1984. Dat komt ook omdat de remake van Paul Feig het volgens Julius Koetsier zelf uitlokt: “De film lijdt onder de vele verwijzingen, zowel subtiel als schreeuwerig, naar het origineel.” Het verhaal is min of meer hetzelfde, met als grootste verschil dat de spokenjagers vrouwelijk zijn en de receptionist mannelijk. Dat eerste zorgde onder de verstokte fans van Reitmans film voor nogal wat opschudding op social media. Feig vond het nodig om ook hierover een aantal meta-grappen in zijn film te verwerken. Al die verwijzingen zijn nergens voor nodig. “Want de film had prima op zichzelf kunnen staan. Paul Feig (BRIDESMAIDS, THE HEAT, SPY) is een van de beste komedieregisseurs van het moment en zijn cast bestaat uit mensen die met een goede regisseur altijd grappig zijn.” Lees de volledige recensie van Julius hier. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD in 2D en 3D vanaf 7 december (Sony Pictures).

In het derde deel van de STAR TREK-reboot/remake, STAR TREK BEYOND, kiest men een wat veiligere route: geen stuntcasting en het verhaal is vooral een kapstok voor actie. De crew van de Enterprise moet ditmaal zien te voorkomen dat schurk-van-de-week Krall, gespeeld door Idris Elba, het laatste onderdeel van een superwapen in handen krijgt. J.J. Abrams keerde niet terug als regisseur, maar gaf het stokje over aan Justin Lin (FAST & FURIOUS). “De van oorsprong Taiwanese actieregisseur doet wat van hem verwacht mocht worden. Vergeleken met de aanpak van J.J. Abrams is de eerste grote actiescène nog wat chaotischer en onoverzichtelijker, maar Lin slaagt er wel redelijk in de schok over de uitkomst van die eerste slag voelbaar te maken.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 7 december (Paramount Pictures).

Vanaf deze week te zien op Netflix: JURASSIC WORLD (Colin Trevorrow, 2015) en SPECTRAL (Nic Mathieu, 2016), een Netflix orginal die door de producenten omschreven wordt als “a supernatural CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND”. Een technicus werkt samen met een special ops-team teneinde de bovennatuurlijke aliens die dood en verderf zaaien in Europa een halt toe te roepen.

Save

Save

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!