Charles Band and Mike Redman
Charles Band and Mike Redman
Nederhorror & scifi
17 mei 2014

Full Moon Deformed Prijsvraag

Charles Band and Mike Redman PRIJSVRAAG | De Rotterdamse MC, sampling-artiest, producent, kunstenaar én horrorliefhebber Mike Redman maakte een oude droom waar: een muzikale samenwerking met jeugdheld Charles Band. En jij kunt de vruchten daarvan, te vinden op de cd Full Moon Deformed, winnen!

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen, de winnaars hebben bericht gehad.

Redman, ook wel bekend onder zijn artiestennaam Deformer, is een van ’s lands pioniers op het gebied van hiphop, drum and bass en breakcore. In de jaren negentig trad hij op als MC in Rotterdamse clubs en discotheken. Tot 2005 stond hij aan het hoofd van de rapgroep Redrum Squad. Zijn platenlabel Redrum Recordz ging samenwerkingen aan met Public Enemy, De La Soul en Ice-T en bracht nummers uit van oa. DuvelDuvel en Jawatt.

Maar, zo schrijft Redman op de inlay van Full Moon Deformed, in de jaren tachtig van de vorige eeuw was de kleine Mike vooral in de videotheek te vinden. “Daar huurde ik alles met een vreemd klinkende titel of een cover die die me leek aan te staren.” De films van Charles Bands Full Moon Productions (zie ook het interview met Band in Schokkend Nieuws #103) sprongen eruit: PUPPET MASTER, DEMONIC TOYS, THE HORRIBLE DOCTOR BONES… Redman bekent dat hij als jongen Band zelfs een heuse fanbrief schreef!

Die brief deed er begin jaren negentig enkele weken over om de geadresseerde te bereiken. Redmans recentere mail aan Band met het voorstel tot een muzikale samenwerking werd al binnen 45 minuten enthousiast beantwoord. Het resultaat is een cd, volledig geïnspireerd op het werk van Full Moon, vol drum & bass, samples en elektronische soundscapes. Dertien hypnotiserende tracks met titels als The Pit & The Pendulum, Shadowzone, Evil Bong, Killjoy, Decadent Evil, Shrunken Heads en Hideous!

De cd is hier te bestellen, maar je kunt hem ook winnen door mee te doen aan onze prijsvraag. Schokkend Nieuws geeft negen exemplaren weg. Beantwoord de volgende vraag:

Charles Band bevoorraadde de videotheken in zijn tijd met fijne pulp als TRANCERS, GHOULIES, THE DUNGEONMASTER en natuurlijk PUPPET MASTER I, II, III, IV… Eh, hoeveel PUPPETMASTER-films zijn er eigenlijk gemaakt?

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen, de winnaars hebben bericht gehad.

17 mei 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!