Mechagodzilla
Mechagodzilla
TGIF
15 mei 2014

Thank God It’s Friday, 16 mei

MechagodzillaHet is alweer vrijdag! Schenk wat in en zet je bureaustoel op de relaxstand. Deze week linkjes over o.a. Godzilla, Batman, Game of Thrones en een EVIL DEAD-meeleesboek!

BATMAN | Veelbesproken deze week: de eerste foto van Ben Affleck als Batman en de eerste foto van de nieuwe Batmobile als de nieuwe Batmobile. En dat zorgde behalve voor veel meningen natuurlijk ook meteen voor het nodige photoshopwerk. Na Sad Keanu en Sad Kanye is er nu… Sad Batman! Er is ook nog een trailer voor Gotham, de Batman-prequel-serie, en tien redenen waarom dat een goede serie moet gaan worden. Hier is de Batmobile door de jaren heen. En hier nog Batman meets  Michelangelo!  

GODZILLA | Het andere grote nieuws  was natuurlijk de GODZILLA  3D première. Hoofdredacteur Barend de Voogd was als ras-Godzilla-fan vooral teleurgesteld. Maar het leverde natuurlijk wel weer de nodige megamonsterlinkjes op. Dit overzicht van zestig jaar geweldige Godzilla-posters bijvoorbeeld (zie ook bovenaan deze pagina), en de top tien Godzilla-films. Een Godzilla gemaakt van dennenaalden. Het monster wordt ook steeds groter, wat blijkbaar vooral zijn weerslag heeft op de urineproductie. En hier is nog een honest trailer van die andere Amerikaanse Godzilla-blockbuster. Jeweetwel. Die iedereen het liefste gewoon zou vergeten. Featuring the Frenchiest French guys who ever Frenched!

FILMNIEUWS | Ridley Scott heeft Drew Goddard vervangen als regisseur van THE MARTIAN. Matt Damon heeft de hoofdrol. Naar het succesvolle boek uit 2012 van Andy Weir, dat ik nog steeds moet lezen. En er is een poster en trailer van het derde deel van de V/H/S-serie, V/H/S: VIRAL. Geregisseerd door o.a. Nacho Vigalondo (TIMECRIMES), Todd Lincoln (THE APPARITION) en – vooral leuk – Justin Benson en Aaron Moorhead die we vorig jaar nog interviewden tijdens Imagine, toen ze daar goed scoorden met hun film RESOLUTION. Er zijn nieuwe TV-spots (die we nu blijkbaar power pieces moeten noemen?) voor X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. In mijn vorige TGIF had ik het over mijn jeugdtrauma’s over Krampus, de sidekick van Sinterklaas in sommige landen, waarover Kevin Smith een film gaat maken. Krampus is blijkbaar hartstikke hip, want er komt nóg een film over hem aan! En dan gaat Nicolas Winding Refn (DRIVE) nog de horrorfilm THE BRINGING maken en Lars von Trier een horrorfilm die in Detroit speelt. Het enige wat we van die laatste weten, is dat er een woordgrapje Detroit/Destroyed in gaat zitten. En waarom ook niet.  

DON’T WORRY | Het Pentagon has your back in geval van een zombieplaag. Zelfs op ‘kippenzombies’ en ‘boze tovenaarszombies’ zijn ze voorbereid, dus wat kan ons gebeuren! De Amerikaanse luchtmacht  heeft ook al over Godzilla nagedacht. En in een klein plaatsje in Florida zijn ze helemáál op alles voorbereid.

EVIL DEAD | Hiermee dateer ik mezelf waarschijnlijk enorm, maar ik had als klein kind Disney-langspeelplaten met meeleesboekjes, waarbij je dan belletjes van Tinkerbell hoorde als je de bladzijde om moest slaan. Voor de iets stoerdere kinderen: een EVIL DEAD readalong book! Sla om als je de kettingzaag hoort, kinders.

GAME OF THRONES | De 8-bit trend blijft doorgaan: hier is de intro van Game of Thrones mashed upped met Super Mario. Popster Lily Allen heeft bijna nogal ongemakkelijke scènes met haar broer moeten filmen. Hier is een alternatief einde voor een geweldige Tyrion speech. En mocht je er nog aan twijfelen of hij wel écht het beste aan de serie is, laat je op deze site dan hersenspoelen. En zou dit zijn waarom er zoveel tijd tussen de Game of Thrones-boeken zit?

VAN ALLES | In 1977, toen JAWS aan de box office ingehaald werd door STAR WARS, liet Spielberg deze advertentie in Variety zetten.  De beste striphelden en de grootste jerks. Nogal extreme Creepy Killer Clown Prank! De leukste geanimeerde dino’s en een Delftsblauw monsterservies. Hier kan je wel even mee vooruit: de honderd beste B-films ooit! Met op nummer 1 een meesterwerkje met de titel HARD TICKET TO HAWAII. Ik ken hem zelf niet, maar het lijkt me er eentje voor ons Video Basta!-team. En deze is voor TGIF-collega Sarah: Turtles!

LONGREADS | Twee longreads voor als je nog geen zin hebt om bij je aangeschoten collega’s aan te schuiven: waarom zijn monsterfilmmonsters steeds minder eng? En superheldenfilms: meer of minder?

R.I.P. GIGER | Sorry dat ik met een downer eindig, maar het overlijden van H.R. Giger kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Heel veel eerbetonen, herinneringen  en overzichten van ’s mans geweldige werk online, waaronder die van onze eigen Bram Roza. Hier vind je nog een 2 ½ uur durende documentaire over zijn werk. En we eindigen met deze ode aan zijn kunst:

Dat was het weer voor deze keer. Tips kunnen zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl.

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!