february
february
Beeldbuis
12 februari 2017

Thuisbios, week 7

february KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week drie soorten horror: subtiel, adembenemend en beestachtig.

“FEBRUARY is zo’n film waar je liefst op voorhand zo weinig mogelijk over weet”, aldus recensent Hans Dewijngaert. “De film werkt het best als hij je langzaam kan bekruipen.” Mocht je toch wat meer willen weten; de volledige recensie van Hans kan je binnenkort lezen op onze website. Het regiedebuut van Oz Perkins was afgelopen jaar te zien op diverse filmfestivals maar een echte bioscooprelease bleef helaas uit. Ook de release op dvd, blu-ray en VOD kwam moeizaam van de grond. Volgens producente Adrienne Bibble had dit deels te maken met het feit dat de distributeur niet zo goed wist hoe ze de film het beste in de markt konden zetten. Zo werd FEBRAURY in Amerika bijvoorbeeld uitgebracht onder de titel THE BLACKCOAT’S DAUGHTER. Inmiddels is Perkins tweede film, I AM THAT PRETTY THING THAT LIVES IN THE HOUSE, al op NetFlix te zien. Overigens ook een aanrader als je van subtiele horrorfilms houdt. FEBRUARY is vanaf 14 februari te koop en te huur op dvd en VOD (Just Entertainment).

In DON’T BREATHE denken drie jonge inbrekers hun grote te slag te kunnen slaan in een groot oud landhuis waarvan de alleenstaande bewoner, een verbitterende oudere man, blind is. De oude baas, gespeeld door Stephen Lang (AVATAR), blijkt wat minder hulpeloos dan ze hadden gehoopt. Wat de kraak van de eeuw had moeten worden, verandert in een meedogenloos gevecht om te overleven. De film deed nogal wat stof opwaaien vanwege één schaamteloos morsige scène die ik, net als George Vermij in zijn recensie, ook niet zal spoilen. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en dvd van 15 februari (Sony Pictures).

PROOI, de nieuwe film van Dick Maas over een ontsnapte leeuw die brokken maakt in Amsterdam, ging in de bioscoop roemloos ten onder. Terecht? Recensent Julius Koetsier was in ieder geval niet erg enthousiast. “Mooi concept, maar Nederlands grootste genreregisseur lijkt het vak haast verleerd te zijn. […] Aan de acteurs ligt het niet: vooral Van Winden is uitstekend als cynische heldin.” En hoewel de CGI volgens Julius voor geen moment overtuigt, is de animatronic van de leeuw wel erg indrukwekkend. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 17 februari (Dutch FilmWorks).

Save

12 februari 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!