predestination
predestination
Beeldbuis
14 december 2014

Thuisbios, week 50

predestination KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een sciencefictionthriller met Ethan Hawke en paranormale horror met Lance Henriksen.

In de sciencefictionthriller PREDESTINATION reist een zogenaamde temporal agent, gespeeld door Ethan Hawke, door de tijd om een notoire terrorist, The Fizzle Bomber, uit te schakelen. PREDESTINATION werd geregisseerd en geschreven door de Spierig Brothers die hun scenario baseerde op All Your Zombies, een kort verhaal van Robert A. Heinlich. De eeneiige tweelingbroers debuteerde in 2003 met de vermakelijke maar enigszins gemankeerde zombi/sf/splatterkomedie UNDEAD en bewezen met DAYBREAKERS, een sf-horror over vampiers, meer in hun mars te hebben. In plaats van gelikte glossy film af te leveren, bleven Spierig brothers gewoon hun brutale zelf, schreef recensent Phil van Tongeren over die laatste film. Gewaagd, maar  het had wel tot gevolg dat het vijf jaar duurde voor hun volgende film uitkwam. Of PREDESTINATION weer net zo brutaal is, lees je binnenkort in onze recensie. Te huur, te koop en VOD vanaf 10 december (Sony).

“After hours is when the real fun happens!”, zegt één van de dertien-in-een-dozijn tieners tegen Lance Henriksen in de trailer van PARANORMAL ISLAND nadat hij ze gewaarschuwd heeft het eiland na werktijd te verlaten . “Not on this island”, is zijn antwoord. En ook niet in deze film, zo te zien. De distributeurs hebben hun nietszeggende trailer opgepimpt met muziek uit CAPE FEAR en de trailer van PROMETHEUS. Leuk geprobeerd maar daar trappen we dus niet in. Waarschijnlijk alleen de moeite waard voor de meest devote fans van Henriksen, hoewel de fluisterende kinderstem – “The caretaker is coming”- aan het eind van de trailer me toch heel even een beetje nieuwsgierig maakte. Te koop en te huur vanaf 11 december (Excesso).

14 december 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!