Krampus
Krampus
Beeldbuis
9 november 2014

Thuisbios, week 45

Krampus KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week: concurrentie voor Christopher Nolan, de Unique Selling Points van Krampus en een wereldreis die fout afloopt.

Special agent Jeremy Duffin zou ik niet snel uitnodigen voor een biertje. Zit hij in de trailer van KRAMPUS: THE CHRISTMAS DEVIL wat  te drinken met vrienden begint-ie opeens met: “One day I was walking to school, and… I got abducted.” Gezellig. Als volwassen handhaver van de wet maakt hij jacht op het wezen dat ook nu nog kinderen laat verdwijnen in Pennsylvania: Krampus, de Duivel van Kerstmis.
 SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT (1984), SANTA CLAWS (1996), CHRISTMAS EVIL (1980), SANTA’S SLAY (2005) en RARE EXPORTS (2010) bewezen al dat er altijd wat te beleven is met Kerstmis. Over regisseur Jason Hull lezen we op IMDb dat hij een bruine band heeft in Tae Kwon Do, “although he has not practiced the art in several years” en dat hij “a strong supporter [is] of animal rights and as of 2013, eats very little red meat or pork.” Of hij net zo principieel en getalenteerd is als regisseur? Geen idee. De distributeur noemt als één van de hilarische ‘Unique Selling Points’ van deze film: “Ook Universal Pictures komt in 2015 met een horror comedy met de titel KRAMPUS.” Vanaf 6 november te koop op dvd. (Source 1 Media)

Iets minder sarcasme graag over NIGHT SIGHTS: “Na het verliezen van zijn zoon, stuit een rouwende vader op een netwerk van mensen die de ziel van de overledenen verzamelt, om hen voor te bereiden op hun reis uit het vagevuur.” Zware materie, dus, en in de trailer zien we ook nog een raket opstijgen en mensen filosofisch turen naar de nachtelijke sterrenhemel. Zou Christopher Nolan dan zijn gelijke gevonden hebben in de achttienjarige Matt Thompson? Dit is al zijn derde lange speelfilm. Ook vanaf 6 november op dvd. (Source 1 Media)

Tot slot aandacht voor de fake found footage film AFFLICTED. Clif en Derek maken een reis rond de wereld. Hun videoblog registreert niet alleen de bezienswaardigheden van Barcelona en Parijs, maar ook de ontmoeting met een mysterieuze dame en Dereks verontrustende transformatie… Een recensie-exemplaar is aangevraagd, want de berichten zijn gunstig. AFFLICTED won prijzen op de (fantastische) filmfestivals in Austin, Sitges en Toronto. Vanaf 7 november te huur en vanaf 11 november te koop op dvd en blu-ray. (A-Film)

9 november 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!