GotG-Gamora-Orlando-Arocena-768x1024
GotG-Gamora-Orlando-Arocena-768x1024
TGIF
7 november 2014

Thank God It’s Friday 7 november

GotG-Gamora-Orlando-Arocena-768x1024 TGIF | Met het nepbloed en schmink nog in de oren beginnen we aan de eerste Thank God It’s Friday van november. Klik maar door….I have such sights to show you….

LEESVOER | In de vorige Thank God It’s Friday kwam al een lijstje langs met HELLRAISER-feitjes. Ook deze week heb ik weer wat HELLRAISER nieuws voor je. De serie wordt namelijk opnieuw opgestart! Voordat jullie allemaal uit remake-malaise spijkers in het gelaat gaan drukken: Clive Barker schrijft zelf het script en heeft wat originele ideeën. Nog meer Clive Barker in dit lange artikel over onder andere zijn directors cut van NIGHTBREED en de gevaren van naar de tandarts gaan. Stephen King doet zelden lange interviews, gelukkig maakte hij voor Rolling Stone een uitzondering. Ben je niet zo van het lezen maar wil je wel nog iets educatiefs verantwoords kijken tijdens je eerste borrel? Dan heb ik nog een interessant video-essay voor je over heksen in films.

TERUG IN DE TIJD | Al vijfentwintig jaar werkt componist Joe Hisaishi samen met Studio Ghibli. In dit twee uur (!) durende concert hoor je onder andere stukken langskomen uit SPIRITED AWAY en PRINCESS MONONOKE. Nog meer muziek in deze videoclips geregisseerd door bekende regisseurs. Vraag je je wel eens af: hoe zou het toch zijn met de cast van de BLAIR WITCH PROJECT? En hoe ziet die enge hobo uit MULHOLLAND DRIVE er in het echt uit? Vroeger was natuurlijk niet alles beter maar de videohoesjes van toen zijn onovertroffen. 

STAR WARS | De nieuwe STAR WARS heeft een naam! En die is, tromgeroffel, THE FORCE AWAKENS. Het is een beetje RISE OF…maar lang niet slecht in vergelijking met de nieuwe TERMINATOR film. Sinterklaas en Kerst komen eraan. Heb je een STAR WARS-fan in de familie? Koop een lelijke trui voor hem/haar. Of een handig koffertje. Voor het kerstdiner heb ik ook een dessert-tip. BFF’s Joss Whedon en Nathan Fillion waagden zich onlangs aan een lightsaber gevecht en we mogen Freddy Kreuger wel een bedankje sturen.

IN DE MAAK | Naast STAR WARS en een enorme lading superheldenfilms zijn er natuurlijk nog heel wat andere interessante genrefilms in productie. Zo heeft de nieuwe film van Neill Blomkamp, CHAPPIE, een trailer en een mooie poster. Na jarenlang ellende en tegenspoed is Gilliam’s THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE ook eindelijk in de maak. De nieuwste film van DRIVE regisseur Nicholas Winding Refn is een horrorfilm en heet THE NEON DEMON. De eerste poster is al erg Refn-achtig. Universal stoft al zijn monsters af en heeft plannen om er een soort Marvel-universum van te maken. Of dat een goed idee is, daar valt over te twisten. Eerder kwam er al een best wel slechte Dracula film uit en de mummie volgt in 2016. Voor 21 april 2017 heeft Universal UNTITLED UNIVERSAL MONSTER FRANCHISE FILM gepland. Welk monster het wordt, is nog niet bekend. Ik hoop in ieder geval dat ze die titel aanhouden.

TV | Voor elke televisieserie die vroegtijdig gecanceld wordt, verschijnen er weer zeven nieuwe. Zo komt Netflix met een serie gebaseerd op de Lemony Snicket boeken. Binnenkort verschijnt de Marvel serie Agent Carter op de buis. Daarvan is hier een scène te zien. Syfy heeft net de eerste trailer van 12 Monkeys uitgebracht en aangekondigd dat ze werken aan een 2001 sequel serie. Ten slotte krijgen we, zonder daar om gevraagd te hebben, niet één maar twee Phantom of the Opera series. Eén ervan wordt geregisseerd door Jean-Pierre Jeunet dus dat is in ieder geval wel interessant genoeg om een keertje te bekijken. Of misschien om te hate-watchen.

GRABBELBAK | Op naar het laatste blokje en dan kunnen we weer naar huis. GUARDIANS OF THE GALAXY komt binnenkort uit op Blu-Ray en dvd en omdat te vieren zijn er mooie ontwerpen gemaakt. Natuurlijk niet zo mooi als de vhs-kunst van vroeger maar je kunt niet alles hebben. Zelf houd ik alle fases en superhelden universum spinoffs niet meer bij. Gelukkig heeft Hedwig van Driel al het superhelden nieuws laatst fijn samengevat. Maar er missen nog wat films. Is FROZEN stiekem de Disney versie van THE SHINING? Voor op de verlanglijstjes: enge spellen. Deze tekenaar maakte van verkeerd gespelde filmtitels leuke tekeningen. En om deze Thank God It’s Friday nostalgisch af te sluiten: De beste beledigingen van Skeletor. You boob!

Dat was hem. Fijn weekend, tot volgende week en stuur die tips door naar [email protected]!

 

7 november 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!