we-are-what-we-are-dvd-cover-95
we-are-what-we-are-dvd-cover-95
Beeldbuis
21 september 2014

Thuisbios, week 38

we-are-what-we-are-dvd-cover-95 KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week; lekker veel horror en een schitterend monster.

WE ARE WHAT WE ARE van Jim Mickle (STAKE LAND) is wat mij betreft één van de beste films die dit jaar te zien waren op het Imagine Film Festival. Collega Marjan Westbroek omschreef deze ijzersterke horrorfilm in haar recensie zeer treffend als “Twin Peaks meets FRAILTY, in een remake die toch compleet origineel is.” De strengreligieuze familie Parker heeft een geheime en gruwelijke traditie. Als moeder Emma overlijdt moet dochter Iris als oudste vrouw van het gezin de taak van moeder overnemen, zodat de traditie voortgezet kan worden. Iris en haar jongere zus hebben echter zo hun twijfels, in tegenstelling tot hun vader die koste wat het kost alles bij het oude wil houden. “Na een behoedzame opbouw springt de film aan het eind nog even compleet uit de band, waarbij grafische beelden ook niet geschuwd worden .[…] Ook al doet WE ARE WHAT WE ARE je misschien de eetlust vergaan, dat het naar meer smaakt is een feit.” Te koop en VOD vanaf 15 september (Cinéart).

Dat geldt niet voor Penny Dreadful. Na één aflevering van deze nieuwe Netflix original-serie was ik wel uitgekeken. Penny Dreadful speelt zich af in het Engeland van eind 19de eeuw. Centraal staat de avonturier Malcolm Murray, gespeeld door Timothy Dalton. Geholpen door de helderziende Vanessa (Eva Green) en de Amerikaanse scherpschutter Ethan (Josh Harnett) gaat hij op zoek naar zijn dochter die is ontvoerd door vampiers. Gimmick van de serie is dat een aantal bekende 19de-eeuwse horrorpersonages, fictief en uit het leven gegrepen, in het verhaal zijn verwerkt. Zo maken we in de eerste aflevering kennis met de jonge Victor Frankenstein en wordt er gerefereerd aan Jack The Ripper. Ik vond het allemaal een tikje geforceerd overkomen en ben inmiddels behoorlijk vampiermoe, maar kan niet ontkennen dat de serie er prachtig uitziet en er goed geacteerd wordt. Exclusief te zien op Netflix vanaf 15 september.

“Hij is groter dan ooit […] en toch, toch is GODZILLA een kleine teleurstelling”, schreef Barend de Voogd. Aan Godzilla en zijn monsterlijke tegenstanders, de ‘Massive Unidentified Terrestrial Organisms’, ligt het niet. Die zien er prachtig uit en het slotgevecht stelt ook niet teleur. “Maar het zijn de mensen die het laten afweten.” Hoofdpersoon Ford Brody en zijn vrouw zijn wandelende clichés en acteerkannonen Juliette Binoche, David Strathairn en Ken Watanabe krijgen in hun magere rolletjes nauwelijks de kans om een zinnige bijdrage te leveren. Waarom Amerikaanse en Britse recensenten volgens Barend wel onder de indruk waren, kun je hier lezen. Te koop, VOD en te huur vanaf 17 september (Warner Bros.).

In THE HOSPITAL gaat een jonge studente in het kader van een studieproject op zoek naar geesten in een oud ziekenhuis, maar in plaats van wezens van gene zijde vindt ze Stanley, een serieverkrachter. Terwijl Stanley zijn lusten botviert op de studente, blijkt dat er wel degelijk geesten rondwaren in het ziekenhuis en zij zijn absoluut niet gediend van Stanley’s smerige praktijken. Regisseur Tommy Golden was eerder researcher en productieassistent voor een aantal documentaireseries over het paranormale – met pakkende titels als Ghost Lab en Celebrity Paranormal Project – dus weet ongetwijfeld waar hij het over heeft. Co-regisseur Daniel Emery Taylor nam tevens de rol van Stanley voor zijn rekening. Te koop vanaf 18 september (Source1media).

BIG BAD WOLVES is de tweede film van het schrijver/regisseur-duo Aharo Keshales en Navot Papushado die in 2011 veel succes hadden met RABIES, de eerste Israëlische horrorfilm. In BIG BAD WOLVES wordt een reeks gruwelijke kindermoorden gepleegd. Hoofdverdachte is de timide godsdienstleraar Dror die door een gerechtelijke blunder weer op vrije voeten komt. Politieagent Micki, die overtuigd is van Dror’s schuld, laat het er echter niet bij zitten en (her)opent de jacht. Hij is niet de enige; ook de vader van het laatste slachtoffer zint op wraak. Quentin Tarantino riep BIG BAD WOLVES uit tot zijn favoriete film van 2013. Of Lieuwe van Albada zich daar in kan vinden, lees je binnenkort in zijn recensie. Te koop vanaf 18 september (TDM Entertainment).

21 september 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!