voordefilm
voordefilm
Nieuws
25 september 2014

Voor de film!

voordefilm VOOR DE FILM | Schokkend Nieuws-redacteur Phil van Tongeren praat in de nieuwe aflevering van VoorDeFilm over onschuldige liedjes… die in sommige films al snel hun onschuld verliezen!

VoorDeFilm is een kanaal op YouTube waar een vaste groep filmkenners wekelijks inleidingen geeft bij oude en nieuwe films, van arthouse tot blockbuster. Ze zetten uiteen waar de films over gaan, hoe deze tot stand kwamen en waarom ze absoluut de moeite waard zijn. Het zal je niet verbazen dat enkele medewerkers van Schokkend Nieuws ook regelmatig een bijdrage leveren.

Phil van Tongeren start zijn exposé met Georgies Theme uit TWISTED NERVE (Roy Boulting, 1968) en KILL BILL VOL. 1 (Quentin Tarantino, 2003). Maar ook de muziekdozen van BURNT OFFERINGS (Dan Curtis, 1976) en THE CONJURING (James Wan, 2013) komen voorbij, net als de zingende kinderen in THE NIGHT OF THE HUNTER (Charles Laughton, 1955) en THE NAKED KISS (Sam Fuller, 1964). En Frans Bauer, niet te vergeten.

Schokkend Nieuws-redactielid Hedwig van Driel leeft haar liefde uit voor Hollywood in de jaren ’40 en ’50. Hier zijn haar introducties bij THE BIG SLEEP (Howard Hawks, 1946) en SUNSET BLVD. (Billy Wilder, 1950)

Michael Minneboo verzorgde een inleiding bij BATMAN (Tim Burton, 1989) en Phil deed er ook al eens eerder eentje over THE BROOD (David  Cronenberg, 1979).

Je vindt de filmpjes binnenkort ook op de videoafdeling van de Schokkend Nieuws Facebookpagina, en natuurlijk (samen met de filmpjes van vele andere inleiders) op het YouTube-kanaal van VoorDeFilm. Subscribe! Subscribe! Subscribe!

25 september 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!