seed2
seed2
Beeldbuis
3 augustus 2014

Thuisbios, week 31

seed2 KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week: spektakel in de Romeinse oudheid, romantische scifi en een sequel en een prequel over een seriemoordenaar.

Een paar jaar voor Christus worden een slaaf-gladiator en de dochter van een edelman verliefd op elkaar. Terwijl ze na de uitbarsting van de Vesuvius moeten hollen voor hun leven, worden ze op de hielen gezeten door de valse senator met wie de dochter verloofd is. Paul W.S. Anderson (EVENT HORIZON, RESIDENT EVIL) doet in POMPEII James Camerons TITANIC (1997) nog eens dunnetjes over. Met Kit ‘Jon Snow’ Harrington als Leonardo DiCaprio, Emily Browning als Kate Winslet en Kiefer Sutherland als Billy Zane. Te huur vanaf 29 juli en te koop vanaf 12 augustus (eOne).

Meer romantiek en een vleugje sciencefiction in HER van Spike Jonze. De recentelijk gescheiden schrijver Theodore (Joaquin Phoenix) wordt verliefd op zijn nieuwe kunstmatig intelligente operating system Samantha (Scarlett Johansson). Jonze won een Golden Globe en een Oscar voor zijn scenario. VOD vanaf 31 juli en te koop vanaf 14 augustus (Paradiso).

Max Seed, de seriemoordenaar die 666 moorden pleegde en zijn executie overleefde, is terug! Ik zat er eerlijk gezegd niet op te wachten, maar voor de fans van Uwe Bolls SEED (2007) is er nu SEED 2: THE NEW BREED. Het vervolg werd overigens alleen geproduceerd door Uwe. Regie en scenario waren  in handen van Marcel Walz, een jonge Duitse filmmaker die eerder o.a. de low-budget horrorfilms CANDY HOUSE (2011) en RAW (2013) maakte. In SEED 2 kruist een camper vol jonge vrouwen het pad van de wraakzuchtige Max die zich met zijn familie heeft teruggetrokken in de woestijn in Nevada. Eén keer raden naar welke film Marcel Walz heel goed gekeken heeft. Te huur, te koop en VOD vanaf 31 juli (Splendid).

De tv-serie Bates Motel is zowel een prequel als een reboot van de PSYCHO-filmserie. De setting is verplaats naar het heden en het verhaal start zes maanden na de dood van Normans vader, wanneer  Norman en zijn moeder een nieuwe start proberen te maken in het rustige stadje White Pine Bay. Lijkt in eerste instantie de zoveelste overbodige remake, maar de recensies en reacties op IMDb zijn behoorlijk positief. Seizoen 1 verscheen in februari al op dvd en is vanaf deze week te zien op Netflix. De laatste twee afleveringen van seizoen 2 zijn op 3 en 10 augustus te zien bij BNN.

3 augustus 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!