alienpastry
alienpastry
TGIF
8 augustus 2014

Thank God It’s Friday, 8 augustus

alienpastry TGIF | Augustus alweer. Terwijl iedereen in geekland zijn ComicCon-roes aan het uitslapen is, blijven de nieuwtjes en linkjes gewoon binnendruppelen. Wat meer klein grut en irrelevant nieuws dan vorige week, maar daar houden we ook van! Deze week o.a. superhelden, Bruce Campbell, 80’s computer hackers en… Phil Collins…? 

FILMS EN SERIES | Er zijn zes nieuwe namen bekendgemaakt voor de  tv-versie van Westworld, vier voor die van 12 Monkeys en maar eentje voor Gotham, maar die had er al een boel. En de leukste van allemaal: Kyle McLachlan, alias Agent Cooper, zit in het volgende seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D.! Intussen heeft Arnold Schwarzenegger de titel van de nieuwe TERMINATOR film verklapt. Even leek het erop dat hij net zo slecht Engels schrijft als spreekt, maar nee, de film schijnt toch echt TERMINATOR GENISYS te heten. Phyl Collyns zou zich omdraaien in zijn graf als ‘ie dood was. Bruce Campbells grootste nieuws is natuurlijk dat hij betrokken is bij de Evil Dead tv-serie die er moet gaan komen, maar intussen heeft hij ook nog even een eigen filmfestival in Chicago, met niemand minder dan John Carpenter als hoofdgast!  Tom Holland (FRIGHT NIGHT, CHILD’S PLAY) gaat zijn eigen THE BEAST WITHIN remaken. En vorig jaar sprak ik deze lovende woorden over YOU’RE NEXT, dus ik ben heel benieuwd naar de volgende film van Adam Wingard, THE GUEST. Met Matthew Crawley uit Downton Abbey in een wel heel andere rol. Schrik niet, de trailer op die pagina gaat ineens naadloos over in een filmpje over dansen. En dan gaat het hier nog over de nieuwe kleren van de Doctor. Is het al 23 augustus?

HELDEN| AVENGERS 2 is eindelijk klaar! Joss Whedon moet het nog even laten bezinkenDeze biografie over hem staat trouwens hóóg op mijn verlanglijstje. Hier alvast een interessant lang hoofdstuk eruit, onder meer over hoe Nathan Fillion niet alleen de rol van Angel in Buffy niet te pakken kreeg (okay, dat wisten we al), maar bijna ook geen Captain Mal was geworden. Joss moet zich trouwens wel alsnog even in de klassieke Britse scifi’s Blake’s 7, Red Dwarf en Doctor Who verdiepen, want die zet ‘ie wel erg makkelijk weg. Hier is nog een supercut van alle Easter Eggs, in-jokes, en andere geekery voor de intimi in Marvel films. En wist je dat Chris Pratt (GUARDIANS OF THE GALAXY) voorspellende gaven heeft? *cue Twilight Zone muziekje* Hieronder laat hij ook nog even zijn GUARDIANS spaceship zien, in de licht hysterische MTV Cribs-style.

VROUWENHELDEN | Het blijft een lastige kwestie. Aan de ene kant bestookt Marvel ons met fijne films (ik kan in elk geval niet wachten tot GUARDIANS OF THE GALAXY), maar aan de andere kant blijven ze zo’n probleem hebben met vrouwelijke superhelden. Sony pakt het anders aan en wil een vrouwelijke superheldenfilm in het SPIDER-MAN universum maken. Hier alvast tien kandidaten. Is een vrouwelijke GHOSTBUSTERS misschien een idee? Of toch maar niet? Een vrouwelijk tweede seizoen van  True Detective dan? Elisabeth Moss is eigenlijk altijd een goed idee, voor alles. De makers van True Detective zijn trouwens wel net van plagiaat beschuldigd, maar dat terzijde. Oh ja, en de vrouwelijke helden díe er zijn mogen wel iets diverser en alle helden van alle geslachten mogen kleuriger! Tot zover het eisenpakket van de geeksites. Doe er iets moois mee, Marvel.

GRABBELTON | Wat denken jullie, is dit fake of begin ik gewoon immuun te worden voor pranks met enge kleine meisjes? Ik had nogal het idee dat de meeste schrikkende mannen in dit filmpje (niet zo beste) acteurs waren. Anyway, hier is een mooi overzicht van het werk van Satoshi Kon. Of, zoals ze zelf zeggen, ‘the greatest Japanese animator not named Miyazaki’. Hier wat minimalistische tekeningen van de moordwapens in Hitchcock films. Daar hoeft geen spoiler alert meer bij, toch? KoekjesPut them in your face before they eat your face! Zie ook in de kop van dit artikel.  Mockmockbusters mockbusten de mockbusters. Oftewel: PIRANHA SHARKS komt eraan. Dit  bestaat ook: HELLYFISH. Als je in de tachtiger jaren een computer wilde hacken, hoefde je niet veel meer te doen dan een beetje moeilijk kijken en in het wilde weg wat op je toetsenbord rossen terwijl de groene lettertjes over je zwarte scherm rolden. Maar dat deden ze dan ook wel heel overtuigend, terwijl de wereld werd gered of juist op ontploffen werd gezet. Hier is de onvermijdelijke supercut!

 En dat was hem weer voor deze week! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected].

8 augustus 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!