deadrising
deadrising
Beeldbuis
26 juli 2015

Thuisbios, week 30

deadrisingKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week verslaan journalisten een zombieplaag, speelt Rutger Hauer een gevaarlijk spelletje en runt Bruce Willis een robotpretpark.

DEAD RISING: WATCHTOWER is gebaseerd op de computergame Dead Rising uit 2006. Volgens de distributeur zijn Dead Rising en de twee vervolgen razend populaire games waarvan er wereldwijd al meer dan 8,2 miljoen zijn verkocht, maar ik had er eerlijk gezegd nog nooit van de gehoord. Tv-journalisten Chase (Jesse Metcalfe) en Jordan (Keegan Connor Tracy) gaan op onderzoek in het door regeringstroepen hermetisch afgesloten stadje East Mission en stuiten naast een zombieplaag op een duister complot. Verder met o.a. Gary Jones (Stargate SG-1) Dennis Haysbert (24, SIN CITY: A DAME TO KILL FOR) en Virginia Madsen (CANDYMAN, THE HAUNTING IN CONNECTICUT). Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 21 juli (Just Entertainment).

In RPG speelt Rutger Hauer de ongeneselijk zieke multimiljonair Steve Battier. Omdat hij toch niets meer te verliezen heeft, wendt hij zich tot RPG (Real Playing Game), een biotechnisch bedrijf dat naar eigen zeggen in staat is om hem– tegen een flinke som geld – te voorzien van een nieuw jong en gezond lichaam. Addertje onder het gras is dat hij eerst een simulatiespel moet spelen, in zijn nieuwe lichaam, tegen negen andere wanhopige rijke stinkerds die hetzelfde willen. Alleen de winnaar van het spel wordt beloond met de eeuwige jeugd. Het zal duidelijk zijn dat de schrijver/regisseur Tino Navarro flink leentje buur heeft gespeeld bij films als BATTLE ROYALE, GAMER en THE HUNGER GAMES. Of RGP een geslaagde variant is of een slap aftreksel, en of Rutger Hauer er meer dan vijf minuten in meespeelt, kun je binnenkort lezen in de recensie van Thierry Verhoeven. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 21 juli (Just Entertainment).

Ook de makers van VICE kennen hun klassiekers en deden WESTWORLD (1973) nog eens dunnetjes over met Bruce Willis als eigenaar van een futuristisch pretpark waar anything goes en Thomas Jane als een hard-boiled detective die de zelfbewust geworden pretparkrobot Kelly helpt ontsnappen. “WESTWORLD noemen is al teveel eer”, schreef recensent Barend de Voogd. “Vergeleken met de film van Michael Crichton uit 1973 is VICE een lelijk en slaapverwekkend prul.” Misschien nog wel de moeite waard voor fans van Thomas Jane, de enige die wel zijn best doet, aldus Barend. “Iets teveel zelfs”. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 21 juli (Just Entertainment).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!