darth vader ukiyo e
darth vader ukiyo e
TGIF
24 juli 2015

Thank God It’s Friday 24 juli

darth vader ukiyo eTGIF | Vrijdagmiddag half vijf: tijd voor een zorgvuldig samengestelde verzameling linkjes die verdieping en verrijking brengen. Met deze week onder andere dino’s op hoge hakken, superhelden als honden en Tara Reid.

NIEUWS | Regisseur Tarsem Singh staat bekend om zijn visueel overdonderende films. Zijn laatste SELF/LESS miste echter de pracht en praal, en volgens collega TGIF-er Marjan Westbroek ook een behoorlijk plot. Niet getreurd, Singh-fans! In zijn nieuwste project kan hij weer helemaal los gaan met kostuums en decors. Singh gaat namelijk voor NBC Emerald City regisseren, een televisieserie gebaseerd op de Wizard of Oz-boeken. NBC heeft nóg een interessante televisieserie in de planning: voor 2016 willen ze namelijk starten met een nieuwe Xena: Warrior Princess! Producers van de originele serie, Sam Raimi en Robert Tapert zijn erbij betrokken en ook Xena herself, Lucy Lawless, zal aan de serie meewerken – in welke rol is nog onbekend. Guillermo del Toro zit ook niet stil. Zijn nieuwe film CRIMSON PEAK gaat in oktober in première en rond diezelfde tijd zullen ook de opnames beginnen voor PACIFIC RIM 2. Milla Jovovich maakte via Instagram bekend dat ze bezig is met de voorbereidingen voor RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER, dit tot grote blijdschap van een niet nader te noemen hoofdredacteur. De titel biedt de hoop dat het de aller-allerlaatste zal zijn.

STAR WARS | Pak de STAR WARS-agenda’s er maar bij: op 16 december gaat EPISODE VII: THE FORCE AWAKENS in première! Maak dan ook meteen maar een notitie voor EPISODE VIII, want acteur Benicio Del Toro is benaderd om daarin de bad guy te spelen. Lijkt me sterk dat iemands moeder hem zal verwarren met Jezus. Mag je een Millenium Falcon van bijna zes bij vier meter eigenlijk nog speelgoed noemen? Ik hoef, denk ik, niet uit te leggen wat Gouden Boekjes zijn. Voor de kindjes van nu, die Wim is weg en Pietepaf het circushondje maar truttig vinden, zo zonder ruimteschepen en afgehakte handen, zijn er nu ook STAR WARS Gouden Boekjes! Ook handig als je ergens een kind hebt rondlopen aan wie je nog moet vertellen dat je zijn vader bent. Bovenaan deze pagina te zien maar klik vooral door: STAR WARS in ukiyo-e stijl.

VIDEOOTJE KIJKEN | Tijd voor een video-break! In deze video de geschiedenis van buitenaardse wezens in film, van 1902 tot nu. IT FOLLOWS was voor mij het hoogtepunt van het Imagine Film Festival dit jaar. Eng, origineel en met een goede soundtrack. Wat als je die soundtrack onder PSYCHO zet en vice versa? Het gemis of het ontbreken van iets lijkt een rode draad te vormen in de films van Christopher Nolan.

VERKLEEDPARTIJ | Comic-con is jammer genoeg al weer voorbij. Mocht je er nu volgend jaar ook heen willen en je zoekt nog een origineel kostuum: ga als HOWL’S MOVING CASTLE. Als je nu begint met knutselen, dan ben je misschien op tijd klaar. Jamie Lee Curtis pakte het wat makkelijker aan en ging als Vega uit Street Fighter. Je kunt natuurlijk ook als Marty McFly gaan uit BACK TO THE FUTURE. Daarvoor heb je eigenlijk alleen een rode bodywarmer nodig – en natuurlijk een hoverboard.

GRABBELBAK | Tijd voor de allerlaatste linkjes die nergens anders tussen pasten. Zo kun jij, ja jij, beslissen wat er gebeuren gaat met Tara Reid in SHARKNADO 4! Kijk, daarvoor is nou de democratie uitgevonden. Je dacht dat dit een Marvel-loze Thank God It’s Friday zou worden? Mooi niet dus! De komende eeuw komen er nog een stuk of tachtig Marvel films uit, maar dat hadden er wel achtentachtig kunnen wezen. Marvel superhelden als honden. Batman en de Joker gezellig op het strand. Reclames gemaakt door Studio Ghibli en reclame voor een wel heel speciale uitgave van JURASSIC WORLD:

Dat was hem weer! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend en tot volgende week!

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!