maze runner the scorch trials
maze runner the scorch trials
Beeldbuis
24 januari 2016

Thuisbios, week 3

maze runner the scorch trials KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week veel demonische manifestaties en young adults moeten nogmaals hollen voor hun leven.

Geen rust voor Thomas en zijn vrienden in THE MAZE RUNNER: THE SCORCH TRIALS, het onvermijdelijke vervolg op het succesvolle THE MAZE RUNNER. Nadat ze zijn opgevangen in een ondergrondse bunker blijkt al snel dat de volwassenen iets in hun schild voeren en vluchten de kinderen de nachtelijke woestijn in. In het tweede deel begint het op te vallen dat de hoofdpersonages wel erg magertjes gekarakteriseerd zijn, aldus Barend de Voogd. “Thomas heeft nauwelijks persoonlijkheid. [Zijn] reisgenoten Frypan en Minho kun je met de beste wil van de wereld niet anders karakteriseren dan ‘die zwarte kok’ en ‘die Aziatische jongen.” Maar spannend is het gelukkig wel. “THE MAZE RUNNER heeft weliswaar niet de emotionele of thematische diepte van de THE HUNGER GAMES, maar vervelen doet hij geen moment.” Barends volledige recensie kan je hier lezen. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 20 januari (20th Century Fox).

In SINISTER 2 probeert de naamloze sheriff uit deel 1 te voorkomen dat de demon Bughuul opnieuw toeslaat. Hij reist naar een leegstaande boerderij alwaar volgens zijn informatie de volgende manifestatie zal plaatsvinden. De boerderij blijkt echter wel degelijk bewoond te zijn. Op de vlucht voor haar gewelddadige man hebben Courtney en haar tweeling Dylan en Zach zich tijdelijk verschanst in het afgelegen huis en blijkt het eerste contact met Bughuul al te zijn gelegd. SINISTER-regisseur Scott Derrickson gaf voor deel twee het stokje over aan Ciarán Foy (CITADEL). “Foy geeft net als in CITADEL kinderen een belangrijke rol”, schreef Lieuwe van Albada. “De film stipt zware onderwerpen als kindermishandeling en huiselijk geweld aan, maar erg goed komen die thema’s niet uit de verf.” De film telt volgens Lieuwe welgeteld slecht één een geslaagd schrikmoment. “SINISTER 2 had wel wat… sinisterder gemogen.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 20 januari (eOne).

Meer demonische manifestaties in de heavy metal-horrorkomedie DEATHGASM. De zestienjarige metalhead Brodie krijgt op een dag een duivelse songtekst in handen. Als hij de song samen met zijn band Deathgasm speelt, roept hij onbewust kwaadaardige demonen op. Volgens regissseur Jason Lei Howden stopte hij in DEATHGASM alles wat hij als tiener leuk vond. ‘Het resultaat is iets wat ik op zestienjarige leeftijd met vrienden had kunnen maken, als we destijds niet zo stoned en lui waren geweest.’ Je bent gewaarschuwd. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 21 januari (Excesso/Premiere TV).

24 januari 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!