texaschainsawposter
texaschainsawposter
TGIF
21 januari 2016

Thank God It’s Friday 22 januari

texaschainsawposter TGIF | 
Het is weer vrijdag bij Schokkend Nieuws! Tijd voor je wekelijkse dosis linkjes.

HORRORKLASSIEKERS | Laten we het weekend beginnen met wat ouderwetse horror. Zoals 10 alternatieve posters voor bekende klassieke horrorfilms. Nog leuker is dit geweldige douchegordijn van THE SHINING. Deze ultieme klassieker werd zelfs nagespeeld door katten. Ooit afgevraagd wat er zou gebeuren als je Kubrick combineert met die andere meester van suspense, Alfred Hitchcock?

 Van heel wat andere klassiekers zijn in 2015 erg leuke speeltjes uitgekomen (en in 2016 komen er weer wat leuke nieuwe voorwerpen bij). Wie wil er nu niet zo’n JAWS actiefiguur? Over de bekendste filmhaai gesproken: Greg Nicotero heeft genoeg leuks te vertellen over die filmklassieker van Steven Spielberg. Meer toffe anekdotes over een horrorklassieker vind je in een gloednieuwe documentaire over FRIGHT NIGHT. Nog meer klassiekers? Wat dacht je van je favoriete horrorhelden in een tienerdrama? Of van je favoriete horrorcliché? Of misschien een achtergrondartikel over één van de coolste Italiaanse horrors ooit gemaakt, SUSPIRIA? En het is misschien geen grote klassieker en ik moet me er eigenlijk voor schamen, maar ik ga het toch gewoon zeggen: ik hou van FREDDY’S DEAD: THE FINAL NIGHTMARE.NIEUWE HORROR | Natuurlijk leuk, al die klassiekers, maar tijd om eens naar de nieuwe horrors te kijken. Want in 2016 staan er natuurlijk genoeg interessante horrorfilms op het programma. De sfeervolle trailers vliegen ons al om de oren. En het filmnieuws houdt ook niet op. Zo gaan de schrijvers van THE DESCENDANTS werken aan DEAD MALL en dat klinkt al goed. Ridley Scott zegt verder dat zijn ALIEN: COVENANT een R-Rating krijgt en Tom Cruise doet mee aan de remake van THE MUMMY. Maar het beste nieuws is toch wel dat Tim Curry terugkeert voor de remake van ROCKY HORROR PICTURE SHOW. Dat is nog eens nieuws om het weekend mee in te gaan.NETFLIX | Er is ook weer heel wat nieuws rondom televisie en dan met name rondom Netflix. In een vogelvlucht: Er komt een thriller rond tijdreizen, evenals een nieuwe sci-fi-serie. Ook Neil Patrick Harris gaat in een Netflix-serie spelen: hij zal te zien zijn in A Series of Unfortunate Events. En ook Matt Groening, de geestelijk vader van The Simpsons, is in gesprek voor een nieuwe show! Alsof dat nog niet genoeg is, komt ook The Punisher met een spin-off naar Netflix. En zo is er nog meer televisienieuws. Zo is de eerste minuut van de nieuwe X-Files al te bekijken. Chris Carter gaf aan dat er zelfs een script ligt voor een derde film. En fans van Jessica Jones kunnen ook een tweede seizoen verwachten. De opnames voor Westworld liggen tijdelijk even stil, maar dat is gelukkig niet meteen slecht nieuws. MOVIES | En er was ook weer veel filmnieuws. Uiteraard kwam die nieuwe lekkere trailer van THE SUICIDE SQUAD uit. Want hoewel echte helden als Batman, Superman en Wonder Woman populair blijven, het is nu toch de tijd van de antihelden. Zoals Deadpool, die zich in China al niet meer mag vertonen. Maar wij gaan gelukkig wel een mooie valentijnsdag tegemoet. Zoals bekend komen er dit jaar weer veel superhelden terug in de bioscoop. Laten we stiekem hopen dat onze grote held Flash Gordon ook weer snel terugkeert. Wie sowieso niet heel snel terugkeert is de Terminator: het debakel TERMINATOR: GENISYS krijgt voorlopig geen sequels. De releasedate voor de geplande sequel wordt nu gegeven aan de filmversie van Baywatch. 


EN DAN NOG EVEN DIT | Dan hebben we nog een leuke verzameling van alles en nog wat. Weet je bijvoorbeeld hoe de baby uit LABYRINTH er tegenwoordig uitziet? Verder is deze geestige Directors Cut trailer de moeite waard. Net als een trailer van MASTERS OF THE UNIVERSE, die is gecombineerd met die van STAR WARS: THE FORCE AWAKENS. Over die franchise gesproken; aflevering VIII heeft inmiddels een nieuwe releasedatum gekregen. En niemand minder dan Kylo Ren ging undercover om te zien hoe zijn werknemers over hem denken. Verder hebben we nog een mooi overzicht van control rooms door de jaren heen en een interessante opsomming van geïmproviseerde wapens in films.OSCARS | Als laatste vraagt iedere filmliefhebber zich natuurlijk af of de Oscars dit jaar nog verrassingen in petto hebben. Want als THE MARTIAN bij de Golden Globes een prijs voor beste komedie kan winnen, is alles mogelijk. Dus zou Leonardo DiCaprio eindelijk een Oscar in de wacht slepen? Ergens hoopt het internet waarschijnlijk van niet. De man kan in ieder geval geweldig acteren, zo beeldt hij zonder problemen een gemiddelde werkweek voor ons uit. Samuel L. Jackson is overigens niet genomineerd voor zijn rol in THE HATEFUL EIGHT. En dus heeft hij weer genoeg redenen om compleet uit zijn dak te gaan.
Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected].

21 januari 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!