Offscreen poster 2016
Offscreen poster 2016
Nieuws
26 januari 2016

Offscreen 2016: Driving Miss Crazy

Offscreen poster 2016EVENT | Binnenkort is het weer zover: het Offscreen filmfestival vindt plaats van 2 tot 20 maart in Brussel. En de negende editie van het beste filmfestival van Belgiè wordt geopend met de mysterieuze film ÉVOLUTION van Lucile Hadžihalilović.

De organisatie lichtte een tipje van de sluier. Zo zal in het programma voor nieuwere films, Offscreenings, onder andere BONE TOMAHAWK van S. Craig Zahler te zien zijn – een film die wij al vermeldden in het profiel van Kurt Russell in SN #117. Ook EL ABRAZO DE LA SERPIENTE / EMBRACE OF THE SERPENT, de Colombiaanse film van Ciro Guerra die één van de genomineerden is voor de Oscar voor beste buitenlandse film, staat op het programma. Evenals de nieuwe van Guy Maddin, THE FORBIDDEN ROOM, postapocalyptica uit Ethiopië en CRUMBS van Miguel Llanso. Voor de liefhebbers van honden en experimentele minimal music is er ook nog de documentaire HEART OF A DOG van Laurie Anderson.

Offscreen zou natuurlijk Offscreen niet zijn zonder een flinke lading oude films. Dit jaar draagt het grote thematische retrospectief de titel Driving Miss Crazy. Kier-La Janisse, die we ook interviewden voor de Psychotische Vrouwen-special in SN#101, is van de partij om de films in te leiden. En wat voor een films! De lijst tot nu toe: DER FAN van Eckhart Schmidt (1982), LET’S SCARE JESSICA TO DEATH van John Hancock (1971), LIZARD IN A WOMAN’S SKIN van Lucio Fulci (1971), MS .45 van Abel Ferrara (1981), OUT OF THE BLUE van Dennis Hopper (1980), POSSESSION van Andrzej Zulawski (1981), PRETTY POISON van Noel Black (1968), REPULSION van Roman Polanski (1965), SEANCE ON A WET AFTERNOON van Bryan Forbes (1964), SHOCK van Mario Bava (1977), SINGAPOE SLING van Nicos Nikolaidis (1990), SISTERS van Brian de Palma (1973) en  WHATEVER HAPPEND TO BABY JANE van Robert Aldrich (1962). Allemaal redenen voor een tripje naar Brussel!

Verder nog op het programma: een conferentie en een avondvullend programma rond grindhouse en exploitation cinema, en Cinema Bis Belge, een double bill uit de gouden jaren zeventig van de B-film, cultfilm en/of (s)exploitation prent van Belgische bodem.

Op 2 maart gaat het festival in Brussel van start met ÉVOLUTION van Lucile Hadžihalilović – met wie overigens begin april een interview zal verschijnen in SN #119. Meer dan tien jaar geleden maakte ze haar eerste langspeelfilm, het bevreemdende INNOCENCE. Nu pas komt de tweede, die al net zo vreemde belooft te zijn: ÉVOLUTION speelt zich af op een eiland met alleen vrouwen en jonge jongens, waarbij deze laatste vreemde experimenten ondergaan.

Offscreen Film Festival
2 t/m 20 maart 2016
Cinema Nova – Cinematek – Bozar – Cinema Ritcs
Brussel
Kaarten en meer info

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!