lostriver
lostriver
Beeldbuis
28 juni 2015

Thuisbios, week 26

lostriverKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een gewaagd regiedebuut, Britse horror en geanimeerde superhelden.

LOST RIVER, het regiedebuut van Ryan Gosling, kon de critici op Cannes niet bekoren maar werd op het Imagine Film Festival met open armen ontvangen. Ook Schokkend Nieuws-recensent Hans Dewijngaert was erg onder de indruk. “Dat hij goed opgelet heeft op de sets van onder meer Derek Cianfrance en Nicolas Winding Refn valt aan bijna elk shot uit LOST RIVER af te lezen. Gosling weet perfect welk soort film hij wil maken en het siert hem dat hij daarbij geen compromissen sluit.” LOST RIVER speelt zich af in de gelijknamige, verlaten en verwaarloosde stad zonder toekomst waar bijna niemand nog wil wonen. Wanneer alleenstaande moeder Billy (Christina Hendricks) haar huis dreigt te verliezen, neemt ze een baan als performer in een grand guignol-theater. Tienerzoon Bones (Ian De Caestecker) helpt mee door op zijn jongere broertje te passen en in de verlaten straten en gebouwen  schroot te verkopen. Daardoor raakt hij in conflict met Bully (Matt Smith), die de straten als zijn territorium beschouwd. Wanneer buurmeisje, Rat (Saoirse Ronan) vertelt over de vloek van Lost River, besluit Bones de vloek te doorbreken. “Een unieke film die trillend en lillend afstevent op de climax,” aldus Hans. Te koop op dvd vanaf 26 juni (Cinéart/Twinpics).

In de Britse sciencefiction-horrorfilm SCINTILLA (a.k.a. THE HYBRID) gaat een groep huurlingen onder leiding van veteraan Jim Powell, gespeeld door John Lynch (HARDWARE, BLACK DEATH), in een ondergrondse Russische bunker op zoek naar een wetenschappelijk – en uiteraard behoorlijk uit de hand gelopen – experiment. “They find the unthinkable”, aldus de tagline. Regisseur Billy O’Brien debuteerde in 2005 met de horrorfilm ISOLATION en maakte daarna voor SyFy de sciencefiction-thriller FEROCIOUS PLANET (2011). Voor 2016 staat I AM NOT A SERIAL KILLER gepland met o.a. Christopher Lloyd. Te koop op dvd vanaf 23 juni (Just Entertainment).

De animatiefilm BIG HERO 6 is gebaseerd op de gelijknamige obscure comic en draait om wonderkind Hiro Hamada. Nadat zijn broer Tadashi – een briljant wetenschapper – is omgekomen in een brand, activeert Hiro per ongeluk verpleegrobot Baymax, Tadashi’s laatste robotproject. Als Hiro betrokken raakt bij een crimineel plan dat de hectische, hightech stad San Fransokyo dreigt te vernietigen, zet hij samen met Baymax en de voormalige klasgenoten van zijn broer alles op alles om de stad te redden. BIG HERO 6 ontpopt zich langzaam maar zeker tot een superheldenfilm, maar dat is volgens recensent Lieuwe van Albada eigenlijk het minst spannende deel. “Interessanter is de ontwikkeling die Hiro doormaakt. Hij zit na het verlies van zijn broer vol complexe emoties en even betreedt deze Disneyfilm zelfs het donkere terrein van de depressie. […] Het eindresultaat is een film die het beste van twee werelden combineert; actierijk en visueel en technisch knap gemaakt, zoals we ondertussen gewend zijn van Marvel, én humoristisch en hartverwarmend in de traditie van de beste Disneyfilms.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 24 juni (Disney).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!