TheBabadook Inlay
TheBabadook Inlay
Beeldbuis
11 juni 2015

Thuisbios, week 24

TheBabadook Inlay KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een oude profetie en een indrukwekkend horrordebuut.

Niemand in RUMORS OF WARS weet precies hoe de beschaving ten einde is gekomen. Een militaristische wereldorde houdt de bevolking arm en onwetend. Overal is verval, chaos en geweld. Officier Shaw (Ben Davies) ontdekt de waarheid over de oorzaken van de ondergang wanneer hij tussen de puinhopen het dagboek vindt van een studente journalistiek die vlak voor de Apocalyps onderzoek deed naar profetische teksten. Eric Roberts is best een leuke acteur, maar kennelijk niet al te kieskeurig. In  THE HUMAN CENTIPEDE III (FINAL SEQUENCE) is hij te zien als governer Hughes; dit scifi-drama moet hij in dezelfde periode hebben opgenomen.  Hij speelt ‘Zurn’ in een productie die wereldwijd gedistribueerd wordt door Word Cinema. Hun missie-statement: “Word Cinema strives to be a light in the darkness and offers thought provoking films that tell stories of Faith, Hope, Love, and Redemption.We are excited to partner with your ministry.” Te koop vanaf 11 juni (Excesso).

Laten we vooral ook bidden voor alleenstaande moeder Amelia (Essie Davis) in THE BABADOOK. Ze wordt bijna dagelijks geplaagd door de herinnering aan het auto-ongeluk waarbij haar man om het leven kwam. Haar zevenjarige zoontje Samuel (Noah Wiseman) is agressief, heeft problemen op school en een irrationele angst voor monsters. Hoewel… wanneer hij een uitklapboek vindt over de sinistere Mr. Babadook ontdekt Amelia dat Samuels angsten allesbehalve irrationeel zijn. Hoewel de film in 2014 goed ontvangen werd op Sundance, de recensies lovend waren en het publiek op het Imagine Film Festival enthousiast, werd de film in Nederland niet in de bioscoop uitgebracht. Het duurde ruim een jaar voordat een Nederlandse dvd/blu-ray release op de markt kwam. Onbegrijpelijk , aldus recensente Hedwig van Driel, die voor haar recensie in Schokkend Nieuws #113 een import blu-ray moest laten invliegen. “De Australische regisseuse Jennifer Kent weet de kijker, ondanks alle overbekende elementen, in spanning te houden. [….] THE BABADOOK [is] een beetje spookhuisfilm, een tikkie THE SHINING, met een scheutje monstersaus. […] Zo’n opvallend zelfverzekerd debuut had bij ons in de bioscopen zeker niet misstaan.” Aanrader! En nu dus eindelijk ook te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 13 juni (A-film).

11 juni 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!