exclusive sam wolfe connelly original
exclusive sam wolfe connelly original
TGIF
12 juni 2015

Thank God It’s Friday 12 juni

exclusive sam wolfe connelly originalTGIF | Nog even en je kunt het zonlicht in, de terrassen op of gewoon op de bank ploffen met Netflix. Om die laatste loodjes wat lichter te maken, heeft Sarah Knuvelder eerst nog een lading linkjes voor je. Klik maar door!

LEE | Het zal je niet ontgaan zijn dat afgelopen zondag horroricoon Christopher Lee is overleden. Het is een beetje ten overvloede om hier nog alle fantastische rollen te noemen die hij in zijn lange carrière speelde. Daarom vijftien minuten luisterplezier.

NIEUWS | De komkommertijd begint denk ik in te zetten, want veel opvallende nieuwtjes kon ik niet vinden. Wel heb ik interessant castingnieuws voor je: niemand minder dan Thor wordt de receptionist in de GHOSTBUSTERS reboot! Hopelijk heeft hij net zulke goede kwalificaties als Janine. Daredevil maakt zich klaar voor een tweede seizoen en dat levert nieuwe personages op. Zo gaat Jon Bernthal de Punisher spelen. Bernthal ken je waarschijnlijk van The Walking Dead, waarin ik persoonlijk zijn oorlellen altijd enorm afleidend vond. Had je nog de hoop dat de AKIRA-remake dood en begraven was? Helaas pindakasu, want ze hebben een nieuwe schrijver erop gezet. Nog eentje in de categorie ‘houdt het dan nooit op’: er komt een nieuwe reeks TRANSFORMERS-films aan, Marvel-style.

DINO’S | JURASSIC WORLD is open for business en Mondo maakte daarom prachtige posters. Alvast een bruggetje naar het volgende blokje: lekker lang lezen over de obsessie met dinosaurussen. Kort maar krachtig is dit blokje met de beste, en vreemdste, dino-films. En ten slotte: de tien beste vrouwelijke personages in JURASSIC PARK, R.I.P Stacy Galloway.

LEESVOER | Over naar het meest intensieve blokje Thank God It’s Friday: de langere leesartikelen. Maar niet getreurd, het eindigt met pannenkoeken. Rick Baker sluit zijn studio en gooit zijn hele oeuvre zo’n beetje in de verkoop. Maskers en props die hij ooit maakte voor bijvoorbeeld MEN IN BLACK worden geveild. Was CGI de reden voor de sluiting van zijn studio? Een wetenschapper kijkt naar DEEP IMPACT en waarom werken horror-remakes bijna nooit? Heb je honger gekregen, dan heb ik ook wat ander voer voor je.

VIDEOOTJE KIJKEN | Uwe Boll maakte onlangs een videootje omdat ‘ie zo boos was dat niemand zijn nieuwe film wilde sponsoren. Naast goede smaak en regietalent ontbreekt het Uwe ook aan zelfkritiek, wat dan wel weer hilarisch is om naar te kijken. Dan vond Lloyd Kauffman nou ook. BLADE RUNNER wordt opnieuw uitgebracht in de bioscoop in een super-duper director’s cut en dan ook nog helemaal opgepoetst. Gáán, zou ik zeggen! Ben je benieuwd wat er allemaal niét in die final cut ziet: iemand heeft een 45 minuten durende film gemaakt, bestaande uit ongebruikt materiaal. En THE BLUE SHINING. Nee, geen cocktail waar je spijt van krijgt, maar een mix tussen David Lynch en Stanley Kubricks THE SHINING.

GRABBELBAK | Misschien is het nostalgie, maar He-Man had één van de allerbeste soundtracks ooit voor een kinderserie. Geen truttige kinderkoortjes, maar lekkere synthesizers en snerpende gitaren. En fuck yeah, je kunt die soundtrack dus gewoon kopen. Ook te koop: de Pam Grier-postzegel, de Pamzegel. James Cameron vindt de nieuwe TERMINATOR hartstikke goed. Ja hoor, James, eerst zien, dan geloven. MAD MAX: FURY ROAD zat propvol fantastische dingen. Zoals Tom Hardy. En een vuurspuwende gitaar. Die laatste kun je in huis halen, of doe maar liever in de tuin of nabijgelegen woestijn, dankzij deze handige tutorial. Via Mathieu Prins kregen we deze door met alle X-Files in-jokes in Breaking Bad. Dank Mathieu! En eindelijk antwoord op de vraag: wie schoot er nou eerst.

Dat was ‘m weer! Nu snel insmeren en de zon in. Tot volgende week en stuur je tips naar [email protected]

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!