godzilla
godzilla
Nieuws
19 juni 2015

Thank God Its Friday 19 juni

godzillaTGIF | Een poëtische Godzilla, in het ootje genomen door Arnie en een lading dinosaurussen. Dat moet bijna wel Thank God It’s Friday zijn.

GAME OF THRONES | Het vijfde seizoen van Game of Thrones is alweer voorbij en we kunnen dus even uitpuffen tot volgend jaar. Hier wat linkjes om te overleven tot die tijd. Ramsay Bolton, bijvoorbeeld, als je even wat verder kijkt blijkt dat eigenlijk een hartstikke fijne vent! En hoeveel personages uit de pilot zouden er nog in leven zijn? Hint: niet zo veel. Hier is een wetenschappelijke kijk op de vele manieren waarop je dood kan gaan in de serie. Brienne of Tarth verdedigt het geweld tegen vrouwen in de show. En – hoe hebben we ooit zonder gekund? – huizen die op GoT-personages lijken!

DINO’S | De overheersende mening onder de mensen om me heen over JURASSIC WORLD lijkt te zijn: “Mwah, best leuk.” Of, zoals in dit artikel staat, “a masterpiece of ‘good enough’”. Niks mis mee op zich, maar waarom verbrijzelt ‘ie dan alle box office records?  Komt het door de hype, door alle reclame of houden we gewoon zoveel van dino’s? Is goed genoeg, gewoon goed genoeg? De originele JURASSIC PARK was in elk geval heel wat vrouwvriendelijker. Hier ook nog wat behind-the-scenes foto’s van dat origineel. En dat Chris Pratt een sympathieke gast is wisten we al, maar dit filmpje bewijst het nog eens. Geprankt door… wait for it… dinosaurussen.

FILM EN TV | Dit was voor mij hét grote nieuws van de week:  er gaat nu echt officieel een televisieserie gemaakt worden van American Gods van Neil Gaiman . Hier alvast wat concept art. Op internet wordt geroepen dat Jason Momao de rol van Shadow zou moeten spelen. Van mij mag hij. Nog een boekverfilming: Eli Roth neemt Steve Altens Meg onder handen, over een gigantische prehistorische haai. What’s not to love. En over haaien gesproken: zijn dit de ultieme JAWS fans? Voor de zoveelste keer terug: HALLOWEEN! Ik vind recalibration trouwens nog steeds een heel stom woord van mensen die geen reboot meer durven te zeggen. En John Carpenter wordt nog verder gerecalibreerd, want ook BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA schijnt in de herhaling te gaan, met The Rock als Kurt Russell. Carpenter is ambivalent maar “it depends on how much they pay me.” Een andere ouwe rot, William Friedkin, heeft het niet zo op al die superheldenfilms, maar die quote schijnt uit zijn verband gerukt te zijn.  Forest Whitaker heeft het druk. Hij gaat namelijk in STAR WARS: ROGUE ONE èn THE CROW spelen. Of die laatste film er ooit gaat komen is trouwens een andere vraag, want ze zijn alweer een hoofdrolspeler kwijt. De kop boven dit artikel zegt eigenlijk alles wat ik zou willen zeggen over een nieuwe ‘1980’s ghost story’-serie met Winona Ryder. Laat maar komen! Hier wordt onze hoofdredacteur blij van: Bates Motel komt terug voor een vierde en vijfde seizoen. The Returned daarentegen maakt zijn naam niet waar (en waar blijft het tweede seizoen van de originele Franse serie toch?).

VAN ALLES | We kunnen het nog wel even over the late great Christopher Lee hebben, toch? Want man, wat een leven heeft die man gehad. Hier is nog een mooi eerbetoon van Tim Burton. En word jij ook zo poëtisch van Godzilla (zie bovenaan dit artikel)? Dan zijn deze haiku’s voor jou. Er komt een prequel comic over Mad Max’ Furiosa. WALLEGO! En net echt: Pamela en Jason Voorhees! Waarom slingeren sciencefictionverhalen eigenlijk zo graag kinderen de ruimte in? VoD is misschien de toekomst, maar zonder VHS/DVD/Laserdisc zouden deze 26 films helemaal niet meer bestaan. 

We eindigen met nog een prank-filmpje. Deze keer is het een zoeperkoele Schwarzenegger die de boel voor de gek houdt. “Don’t bump my selfie stick!”

Dat was hem weer voor deze week. We’ll be back! Tips kunnen zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!