HellBaby Poster 212x300
HellBaby Poster 212x300
Beeldbuis
22 maart 2015

Thuisbios, week 12

HellBaby Poster 212x300 KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een abc’tje, een handjevol vervolgen en een, volgens de makers zelf, zinloze horrorkomedie.

THE ABC’S OF DEATH 2 is geen echt vervolg op de eerste ABC’s, maar een nieuwe verzameling horrorfilmpjes gemaakt door bekende en minder bekende regisseurs. De formule is hetzelfde: elke regisseur kreeg één letter uit het alfabet om een korte film over de dood te maken. Alejandro Brugués (JUAN DE LOS MUERTOS) maakte het segment E is for Equilibrium, Aharon Keshales en Navot Papushado ( RABIES, BIG BAD WOLVES) F is for Falling, Larry Fessenden (WENDIGO, THE LAST WINTER) N is for Nexus, de tweelingzusjes Jen en Sylvia Soska (AMERICAN MARY) T is for Torture porn en Vincenzo Natali (CUBE, SPLICE) U is for Utopia. Soms wordt er een beetje gesmokkeld met de letters, bijvoorbeeld door Todd Rohal die verantwoordelijk was voor het segment P is for P-P-P-P Scary!, maar dat mag de pret niet drukken. De recensie van Carlijn Kruidhof kan je binnenkort lezen op onze website. Te huur vanaf 17 maart en te koop op dvd vanaf 26 maart (Excesso).

In JOY RIDE 3: ROAD KILL krijgt de psychopathische trucker Rusty Nail het ditmaal aan de stok met een groepje heetgebakerde streetracers. De plot is ongetwijfeld geïnspireerd op het succes van de FAST AND FURIOUS-films, waarvan binnenkort alweer deel zeven in de bioscoop verschijnt. ROAD KILL was overigens de oorspronkelijke titel van het eerste deel geregisseerd door John Dahl. Deze film, met in de hoofdrol o.a. Paul Walker en Leelee Sobieski, flopte destijds genadeloos. Onbegrijpelijk, aldus Schokkend Nieuws recensent Mark van den Tempel die het een zwaar onderschatte film vond. Ondanks de financiële strop verscheen er zeven jaar later een vervolg JOY RIDE 2: DEAD AHEAD (2008), direct op dvd en van een beduidend mindere kwaliteit. Het duurde nog eens zeven jaar voor men het aandurfde een derde deel uit te brengen, eveneens direct op dvd en, afgaande op de trailer, van dezelfde kwaliteit als deel twee. Regisseur Declan O’Brien maakte eerder WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD, WRONG TURN 4: BLOODY BEGINNINGS en WRONG TURN 5: BLOODLINES, maar keerde niet terug voor WRONG TURN 6: LAST RESORT, eveneens vanaf deze week te koop en te huur. Die eer ging ditmaal naar Valeri Milev, een nieuwe direct-to-dvd-gemaakt-in-Bulgarije-horrorfilmregisseur die inmiddels ook al heeft getekend voor deel zeven. In WRONG TURN 6 erft Danny een hotel ergens diep in de heuvels van West Virginia en duurt het niet lang voor hij kennis maakt met de ongezonde eetgewoonten van de misvormde hillbillybroertjes Three Fingers, One Eye en Saw Tooth. JOY RIDE 3 en WRONG TURN 6 zijn te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 18 maart (Fox).

Wel een goed vervolg is THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY – PART 1. Maar helemaal verbazingwekkend is dat niet, want de serie is tenslotte gebaseerd op goed bronmateriaal, de boekenreeks van Suzanne Collins. Het eerste deel van THE HUNGER GAMES stak volgens recensent Barend de Voogd met kop en schouders boven uit boven de andere films in het Young Adult-filmgenre. Het tweede deel, THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE, vond hij zelfs nog beter. Deel drie, of liever deel één van deel drie, is minstens zo goed. “Wie nog niet is ingestapt, moet zijn vooroordelen over THE HUNGER GAMES nu snel opzijzetten. Regisseur Francis Lawrence lijkt de belofte namelijk waar te gaan maken. MOCKINGJAY – PART 1 is de grimmigste aflevering tot nu toe.” Te huur en te koop op dvd, blu-ray en VOD vanaf 17 maart (Belga Films).

Ten slotte de horrorkomedie HELL BABY, geen vervolg en ook niet het begin van serie – hoewel, laten we dat laatste maar even afkloppen. Alles lijkt op rolletjes te gaan voor Jack en Vanessa. Ze zijn in blijde verwachting en hebben voor een leuk prijsje een opknapvilla in New Orleans op de kop weten te tikken. Zodra ze zijn verhuisd vertelt een buurman echter dat het huis vervloekt is en krijgt Jack het vermoeden dat Vanessa en hun ongeboren baby bezeten zijn. HELL BABY werd geschreven en geregisseerd door Thomas Lennon en Robert Ben Garant, vooral bekend van de komedieserie Reno 911!, die volgens de trivia op IMDb totale creatieve controle hadden en een zinloze film wilde maken. Je bent gewaarschuwd. Te huur vanaf 17 maart en te koop op dvd vanaf 26 maart (Excesso).

22 maart 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!