ArrivalCover
ArrivalCover
Beeldbuis
20 maart 2017

Thuisbios, week 12

ArrivalCoverKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week legt een taalkundige contact met aliens, krijgt een oplichter een koekje van eigen deeg en loopt een eenvoudige ontvoering compleet uit de hand.

In ARRIVAL, geregisseerd door Dennis Villneuve (ENEMY), wordt taalkundige Dr. Louis Banks (Amy Adams) door de Amerikaanse overheid gerekruteerd om contact te leggen met op aarde gelande aliens en hun bedoelingen te ontcijferen. Bijgestaan door een team van militairen en andere wetenschappers, waaronder natuurkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner), gaat ze aan de slag. Terwijl het haar langzaam maar zeker lukt om de taal van de wezens te doorgronden, dreigen andere landen waar de aliens ook geland zijn roet in het eten te gooien. Volgens recensent Theodeer Steen is de eerste helft van ARRIVAL prachtig, maar verliest Villeneu in tweede helft zijn grip. “Een belangrijke plottwist wordt niet alleen van te voren uitgebreid aangekondigd, maar naderhand ook nog eens uitgebreid uitgelegd. […] ARRIVAL is een intelligente sciencefictionfilm, die helaas zijn publiek voor dom houdt.” Lees de volledige recensie van Theodoor hier. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 22 maart (Sony).

OUIJA: ORIGIN OF EVIL speelt zich af voor het matige OUIJA en is “zowaar erg goed te pruimen”, aldus recensent Lieuwe van Albada. Alice Zander (Lulu Wilson) is een oplichtster die met vakkundig in elkaar gezette seances goedgelovige mensen het geld uit de zakken klopt. Wanneer ze een ouija-bord in huis haalt, raakt haar jongste dochter echter in de ban van “powers and forces we don’t understand!” en moet ze de hulp in roepen van echte professionals. “OUIJA: ORIGIN OF EVIL is in alle opzichten een verademing ten opzichte van het gemakkelijk vergeten vorige deel: meeslepender, slimmer, en vooral een stuk griezeliger.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD (Universal).

A HOUSE ON WILLOW STREET laat zich best omschrijven als DON’T BREATHE met een demon. Hazel denkt makkelijk aan geld te kunnen komen door met wat handlangers de dochter van een miljonair te ontvoeren en losgeld te eisen. Aangekomen in het landhuis blijkt dochterlief echter bezeten te zijn door de demon Tranguul, “De Verslinder Van De Gekwelde Zielen”. “De sfeervolle fotografie en een geslaagde mix van old school make-up en geavanceerde computereffecten laten de horror en het bloed letterlijk en figuurlijk van het scherm spatten”, aldus de lovende tekst van de distributeur. Of dit klopt, kan je lezen in Schokkend Nieuws #125 die vanaf 7 april verkrijgbaar is. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 24 maart (Première TV).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!