cold in july dvd 2d
cold in july dvd 2d
Beeldbuis
8 maart 2015

Thuisbios, week 10

cold in july dvd 2d KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week twee sfeervolle thrillers.

In COLD IN JULY schiet Richard Dane, gespeeld door Michael C. Hall (GAMER, Dexter), uit zelfverdediging een inbreker dood. Zijn mededorpsbewoners beschouwen hem als een held maar zelf voelt Richard zich er alles behalve senang bij, zeker wanneer de vader van de inbreker (Sam Shepard), een ruige ex-bajesklant, ten tonele verschijnt. Als snel komt Richard erachter dat niet alles is zoals het lijkt en belandt hij in een wereld vol corruptie en geweld. Regisseur Jim Mickle (STAKELAND, WE ARE WHAT WE ARE) baseerde zijn film op het gelijknamige boek van Joe R. Lansdale, die ook heel even opduikt als priester. COLD IN JULY was in Nederland alleen tijdens Imagine Limited Editon op het grote witte doek te zien en kreeg geen normale bioscooprelease. Of dat terecht is kan je binnenkort lezen op onze website. Te huur en te koop op VOD vanaf 4 maart. De release van de koop-dvd en -blu-ray is uitgesteld naar 28 mei. (Universal).

WHEN ANIMALS DREAM (Jonas Alexander Arnby) is een bovennatuurlijke thriller die qua sfeer en stijl doet denken aan het eveneens Scandinavische LET THE RIGHT ONE IN (2008). De schuchtere puber Marie woont samen met haar ouders in een vissersdorpje in Denemarken. Haar moeder is ernstig ziek en haar vader runt een plaatselijke supermarkt. Wanneer Marie een baantje krijgt bij de visafwerking ontdekt ze dat de dorpsgenoten bang zijn voor haar en haar familie. Terwijl haar lichaam begint te veranderen, komt ze achter dat haar vader iets verbergt over de ziekte van haar moeder. “De transformatie van Marie en de ziekte van haar moeder worden haast wetenschappelijk ontleed”, schreef recensent Hans Dewijngaert. “Het is niet Arnbys stijl om zijn personages te laten janken bij volle maan of diep in te zoomen op gekleurde contactlenzen en uitschuivende vingernagels.[… ] WHEN ANIMALS DREAM moet dus gezien worden als het relaas van een tiener die op de rand van de puberteit in verzet gaat tegen haar verstikkende omgeving.” De volledige recensie van Hans kan je hier lezen. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 3 maart (Remain in Light).

8 maart 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!