electric
electric
Nieuws
12 maart 2015

Best Off Screen in de Melkweg

electricEVENT | Geen tijd om naar Brussel te gaan voor het Offscreen Film Festival? Geen nood, van 14 t/m 21 maart vertoont de Amsterdamse Melkweg drie films tijdens Best Off Screen.

Het programma opent met de musical THE APPLE (Menahem Golan, 1980), over een stel dat in de wereld van drugs en muziek terecht komt. Op 21 maart volgt BREAKIN’ 2: ELECTRIC BOOGALOO (Sam Firstenberg, 1984). Wanneer een projectontwikkelaar een jongerencentrum plat wil gooien, komt een groep lokale breakdancers in opstand.

Interessant is op 16 maart de documentaire over het productiebedrijf van deze twee films: ELECTRIC BOOGALOO: THE WILD, UNTOLD STORY OF CANNON FILMS (Mark Hartley, 2014). Documentairemaker Hartley is vooral bekend van NOT QUITE HOLLYWOOD: THE WILD UNTOLD STORY OF OZPLOITATION (2008). In ELECTRIC BOOGALOO vertelt hij het verhaal van het productiebedrijf Cannon Films, dat in de jaren zeventig en tachtig verschillende exploitatiefilms uitbracht. De Israëlische filmliefhebbers Menahem Golan en Yoram Globus waren de drijvende krachten achter Cannon. Het bedrijf produceerde pulpfilms met Jean-Claude Van Damme en Chuck Norris, zoals CYBORG (Albert Pyun, 1989) en THE DELTA FORCE (Golan, 1986), maar ook arthouse-films als KING LEAR (1987) van Jean-Luc Godard. Cannon Films sloot in 1993 de deuren.

Best Off Screen
14 t/m 21 maart
Melkweg te Amsterdam
Tickets zijn verkrijgbaar via de website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!