King Kong
King Kong
TGIF
13 maart 2015

Thank God It’s Friday, 13 maart

King Kong TGIF | Hola, was het onlangs niet ook al vrijdag de dertiende? Hoeveel ladders en zwarte katten kan je vermijden binnen een paar weken? Net als de vorige keer gewoon lekker veilig binnen blijven en linkjes klikken, goed idee. Met mooi nieuws voor Firefly-fans, Ghostbusters verwarring, veel random filmnieuwtjes en een dinorapper!

SHINY! | Goed nieuws voor iedereen die net als ik nog steeds diep in rouw is over de annulering van Joss Whedons Firefly nu zo’n dertien jaar (?!) geleden. Alan Tudyk (Wash!) heeft een nieuwe (web)serie geschreven, voor hem en Nathan Fillion (Mal!): Con Man. Waarin ‘con’ dan voor ‘convention’ staat. Over twee voormalige sterren van een scifiserie met de naam Spectrum, die helaas te vroeg werd gecancelled, maar inmiddels een cultklassieker geworden is. Nudge nudge, wink wink, say no more. Ik wilde je aanraden om de Indiegogo crowdfunding-actie te gaan steunen, maar dat streefbedrag was in een paar uur al verdriedubbeld (en inmiddels waarschijnlijk vertiendubbeld). Maar ga er toch even heen voor het fijne promotiefilmpje, met bonus James Gunn. Oh, en als we toch in de Whedonverse zitten: kijk eens wie er ook alweer achttien is? En om dat te vieren: een Cinderella vs. Belle rap battle. ‘Stockholm Mentality, Belle and Bestiality.’ Quite.

FILMS EN SERIES | Terwijl SN’s Phil van Tongeren naar Brussel trok om de enige echte Tobe Hooper te interviewen, sijpelt er ook nieuws binnen over een nieuwe  Texas Chainsaw prequel. Cue much eye rolling, maar geregisseerd door Alexandre Bustillo en Julien Maury (L’INTERIEUR) en met Angela Bettis (MAY) in de cast. Dan klinkt het toch gelijk een stuk interessanter. In ander nieuws: Tim Burton. Oh, Tim Burton. Je blijft mijn fan-zijn maar op de proef stellen. Een live-action Dumbo? Really? Iets minder zorgwekkend remakenieuws: de serieversie van EVIL DEAD. Bruce Campbell had natuurlijk al toegezegd, maar ook ex-collega Lucy ‘Xena, the Warrior Princess’ Lawless doet mee! Ik krijg spontaan zin in een Xena binge watch dit weekend. Diezelfde Campbell wil trouwens ook nog steeds een horrorversie van THE EXPENDABLES maken. Van mij mag ‘ie. Okay, denk hard na, wat zou het enige zijn dat SHARKNADO 3 nóg beter zou kunnen maken dan al die andere Sharknado’s? Nou? Natuurlijk, David Hasselhoff! Hopelijk in z’n oranje Baywatch-zwembroek, the sharks won’t know what hit ‘em. En is de storm rond de aangekondigde vrouwelijke Ghostbusters net een beetje gaan liggen,  blijken er al vier films in de planning te zijn! Met vrouwen, met mannen, met Channing Tatum, met Chris Pratt, als we geluk hebben met spoken… Weet je wat? Ik zie het wel als er iets komt. Is dit de Live Action Battle Cat van de Live Action He-Man film? En om in de beesten te blijven, een tijdje geleden vertoonde Ronald Simons op één van zijn Cinema Curioso-avonden stukjes uit de film ROAR. Een film uit 1981 waarin behalve Tippi Hedren en Melanie Griffith ook heel veel leeuwen los rondrenden. De helft van de crew verkeerde vijf jaar in various states of opgepeuzeldheid. Die kunnen gelijk weer terug in de traumaverwerkingstherapie, want Drafthouse Films gaat de film opnieuw uitbrengen. Roar! Hap.

GAME OF THRONES | Niemand is veilig voor George R.R. Martin. En het vijfde seizoen van GoT komt er aan, ben je er klaar voor? Loop je nog achter? De cast legt de eerste vier seizoenen uit… in 30 seconden. Death-death-death-revenge, blood-death-boobs… and dragons! 

GRABBELTON | Bovenaan dit artikel: monsters hebben ook problemen! En als films logisch waren, waren er een stuk minder films. Een collectie van al dan niet pijnlijke interviews met genrehelden op Engelse ontbijt-tv. En er zijn misschien simpelere manieren om je leerlingen het alfabet te leren dan ze THE ABC’S OF DEATH te laten zien, maar om er nou voor naar de gevangenis te moeten? Altijd weer zo dramatisch, Amerika. Leonard Nimoy was een goed mens. Filmsets waar de crew gewoon weggelopen is en alles (of bijna alles) (of bijna niets meer, maar wel een beetje) staat er nog! Gezellig met z’n allen naar District 12. Of naar een wegrottend Gotham City. Choose wisely. En eindelijk worden VHS-banden op waarde geschat, iets wat wij natuurlijk al lang deden met de rubriek Video Basta! Harrison Ford crashte zijn vliegtuig, en zodra het nieuws kwam dat hij niet dood was, kwamen uiteraard de Twittergrappen

LONG READS | Zet je bureaustoel nog maar even in standje relax, want er valt nog wat te lezen. Hier een zeer uitgebreid artikel over hoe je een geloofwaardige Alien Universe maakt, uiteraard naar aanleiding van het nieuws dat er een nieuwe ALIEN-film komt. Hier een ook al lang stuk over de verschillen tussen DC en Marvel (waarvan de headline iets sappiger is dan de daadwerkelijke inhoud). Die headline deed me via een omweggetje dan wel weer denken aan dit interessante stuk van Schokkend Nieuws’ eigen Hedwig van Driel. Nog meer Hollands Glorie, dit is eigenlijk een long listen in plaats van een long read, dus koptelefoon op en doen alsof je aan het skypen bent met die ene klant in Japan: de Nederlandse Junkie XL is alweer een tijd goed bezig met originele muziek voor films. Hier een uitgebreid interview daarover. En als toetje hier nog de twintig beste originele horrorscores.

DINORAP | En natuurlijk eindigen we TGIF nooit op een serieuze noot. Waar beter mee het weekend ingaan dan dit: Earl uit Dinosaurs (remember them?) als Notorious B.I.G.!

 

Dat was hem weer voor deze week. Wees voorzichtig met je laatste restje vrijdag de dertiende, en tot de volgende keer!

 

13 maart 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!