The Rezort 2015
The Rezort 2015
Beeldbuis
9 januari 2017

Thuisbios, week 1

The Rezort 2015 KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week blijkt een zombiesafari toch niet zo’n goed idee en worden een Iranese vrouw en haar dochter geplaagd door een kwaadaardige entiteit.

De actiehorrorfilm THE REZORT laat zich het best omschrijven als JURASSIC PARK met zombies. Wat doe je als de mensheid een zombie-apocalyps heeft overleefd? Juist, je stopt de overgebleven zombies in een soort pretpark waar bezoekers zich al dan niet op therapeutische basis kunnen uitleven op de wandelende doden. De Zombie Safari voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Aan alles is gedacht en niets wordt aan het toeval overgelaten. Maar dan blijkt uiteraard dat men toch iets over het hoofd heeft gezien en moet een bont gezelschap zombiejagers opeens hollen voor zijn leven. Met Dougray Scott (HEMLOCK GROVE, FEAR THE WALKING DEAD) en Jessica de Gouw (THESE FINAL HOURS, ARROW). Regisseur Steve Barker maakte eerder OUTPOST (2007) en OUTPOST: BLACK SUN (2012). In Nederland is THE REZORT vooralsnog alleen te koop en te huur op VOD (Belga Films).

Op Netflix is vanaf deze week UNDER THE SHADOW te zien. De spookfilm van de Iraanse regisseur Babak Anvari eindigde op de vierde plaats van onze top 10 2016. “Doodenge spookfilm met een historisch decor – een door Irak bestookt Teheran anno 1988 – dat er een ijzersterke tweede, politieke, laag aan toevoegt’, aldus Schokkend Nieuws-medewerker van het eerste uur Phil van Tongeren. De film was in Nederland alleen te zien op het Amsterdamned filmfestival. Een fatsoenlijke dvd en/of blu-ray release is nog niet in zicht maar, naast te zien op Netflix, is de film vanaf volgende week wel te koop en te huur op VOD.

9 januari 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!