Raw
Raw
Beeldbuis
30 maart 2018

Terwijl jij je eitje openkraakt…

RawBEELDBUIS | Ren naar de supermarkt, koop bier, chips en popcorn, trek je joggingbroek aan en nestel je op de bank, want er is weer een nieuwe Beeldbuis. Robin Appelo bespreekt iedere eerste van de maand interessante dvd-, blu-ray- en VoD-releases en een ‘achtergrondfilm’.

Ik zal maar gelijk met de deur in Luke Skywalkers huis op Ahch-To (gezondheid!) vallen: STAR WARS: THE LAST JEDI (Disney) komt uit op 18 april. Aan mij de taak jullie iets te vertellen wat nog niet geschreven, geanalyseerd en bediscussieerd is. THE LAST JEDI is een goede toevoeging aan de wereld van STAR WARS, maar ik vind dat de makers één grote fout hebben gemaakt. Waarom heeft Luke een robothand en geen lightsaberhand? Hoe tof zou het zijn geweest om hem ‘Hail to the Jedi, baby!’ te horen schreeuwen wanneer hij zijn kunsten overbrengt op Rey? Nou ja, er is ook maar één King of Groovy en dat is Ashley Williams. Het derde seizoen van ASH VS EVIL DEAD is nu te zien op Netflix. Meer deadites, meer oneliners, meer bloed, meer afgehakte ledematen en vooral: meer ghostbeaters.

Van dit bloederige geweld is het een kleine stap naar RAW (Cinemien), die op 10 april uitkomt. Zoals Barend de Voogd vorig jaar al schreef: ‘Julia Ducournau schept, net als de Markies de Sade, gewiekste verwarring op alle fronten van seks, geweld en gender.’ Wat mij het meest bijbleef van zijn recensie was de vraag of Justine nu lag te masturberen of zichzelf aan het openkrabben was onder de dekens. Dat beeld staat nu in ons geheugen gebrand. Bedankt, Barend.

Deze maand is er een vrijdag de dertiende! Wel eentje zonder nieuwe Jasonfilm, en dat geeft me toch een beetje een verloren gevoel… zo verloren als Robinson in de ruimte. Dat komt goed uit, want Netflix begint op vrijdag 13 april met de zoveelste reboot van LOST IN SPACE. Ditmaal zonder ‘how you doin” Joey van FRIENDS, wat mij  in elk geval meer zin geeft om te gaan kijken. De vrijdagavond staat natuurlijk ook in het teken van gezellig met het hele gezin een spelletje spelen, en wat is er nu gezelliger dan ontsnappen uit de handen van een psychopaat? Inderdaad, ontsnappen uit de kamer van een psychopaat. ESCAPE ROOM (Dutch FilmWorks) is dan ook ideaal familievermaak. Wie blijft er leven? Wie gaat er dood? Wie is de psychopaat? Kortom, de bekende afvalrace.

De achtergrondfilm van deze maand is DEEP BLUE SEA 2 (Warner Bros.) die op 17 april uitkomt. Terwijl jij je ontbijteitje openkraakt, kraakt de genetisch gemanipuleerde haai de botten van zijn eerste slachtoffer. Het eerste deel was vermakelijk, het vervolg meer van hetzelfde. Slimme haaien, een hunky duiker/researcher, een hete dokter en een op geld beluste zakenman. Naast de vraag wanneer ze nu eens leren dat het onverstandig is om ’s werelds meest gevaarlijke jager intelligenter te maken, rijst vooral de vraag wanneer ze nu eens leren dat niet iedere film een vervolg verdient.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!