TGIF 30 3
TGIF 30 3
TGIF
30 maart 2018

Thank God It’s Friday, 30 maart

TGIF 30 3 TGIF | Goed. Thank God It’s Friday, dus. De rubriek waar we genre-gerelateerde linkjes aan elkaar hopen in de knoop dat jij, de lezer, lekker kan ontspannen met een zuurverdiend pintje na een lange week werken. Niet echt mijn ding, aangezien ik niet echt een schrijver ben, maar ik dacht: ‘okay, lets give it a go.’ Niet wetende dat de helft van de schrale oogst aan links over STAR WARS zou gaan!

Begrijp me niet verkeerd, ik vind STAR WARS net zo tof als de meeste mensen, het zit verdomme bijna in ons DNA, maar komaan! Zoals deze honest trailer al zegt: het gezanik over THE LAST JEDI heeft al zo lang geduurd dat het niet eens leuk meer is om erover te praten. Tóch houdt het ons nog steeds bij de lurven, blijkbaar. Sterker nog; zelfs die honest trailer had er al veel eerder moeten zijn! Maakt niet uit, toch grappig. Maar niet zo grappig als deze classic. Wat ook niet anders kan, want: Yoda. Grappig te zien dat Mark ‘Skywalker’ Hamill daar ook zo over denkt, óf kwam dat omdat hij Yoda-puppeteer Frank Oz niet meer had gezien sinds RETURN OF THE JEDI?

Hammill vertelde deze week trouwens ook nog dat zijn personage in THE LAST JEDI eigenlijk heel anders tot zijn eind zou komen. Interessant. Daar plak ik dan meteen aan vast (want zo gaat dit spelletje) dat de dingen blijkbaar wel vaker niet helemaal lopen zoals ze horen te lopen in a galaxy far, far away. Dat hoor je goed; het is zo’n zooitje op de set van de nieuwe STAR WARS-spin-off SOLO dat Ron Howard de hele film moest komen redden! Maar nog erger vond ik dat ze op de nieuwe posters nota bene alle wapens hadden weggehaald. Ik kan me enigszins voorstellen dat Disney na de zoveelste  schietpartij op een school een statement wilde maken, maar dit is gewoon belachelijk. Gelukkig leerden we even later al dat we te voorbarig waren geweest en er niets politieks aan de hand was. De posters waren voor het Braziliaanse publiek. Die kunnen blijkbaar niet tegen blasters… ofzo. Gelukkig is er ook nog leuk SOLO-nieuws, namelijk speculaties over een nieuw alien ras. Althans, meestal is dat leuk nieuws. Nu is het een beetje ‘meh’, aangezien het ras lijkt op een kruising tussen Droopy, Abe van Abe’s Oddysee, en een punkversie van Yaddle. Hoe dan ook, er zijn toffere aliens om ons op te focussen.

We kunnen ons bijvoorbeeld opmaken voor een nieuwe PREDATOR-sequel. Ik weet nog niet zo goed wat ik daarvan moet vinden, maar goed. En over sequels gesproken (volgens mij heb ik het nog over niets anders gehad: slecht teken, filmwereld!), de Kuifje-film van Spielberg krijgt tien jaar na de release een opvolger. Wellicht leuk, ik moet de eerste nog zien. De animatie ziet er apart uit, maar hij schijnt tof te zijn. En daar plaats ik dan strategisch m’n tweede bruggetje (ik word hier nog goed in, joh!) naar een andere aparte animatiefilm, namelijk het splinternieuwe ISLE OF DOGS, die op het Imagine Film Festival gaat draaien en nogal wat (wat mij betreft onterechte) controverse deed opwaaien. Ik vind het allang tof dat Wes Anderson een eigen verhaal verfilmt in de jungle van sequels, remakes, game- en boekverfilmingen.

Maar we kunnen het ook omdraaien! Van films naar boeken! Stripboeken in dit geval (Kuifje much?). Frank Oz kwam al langs in deze TGIF, maar waar is hij behalve Yoda het bekendst van? Juist ja; Sesamstraat! Maar die bedoel ik niet, ik bedoel THE DARK CRYSTAL. Daar bestond al een zooi stripboeken van, maar er is net een nieuwe aangekondigd. En wat nóg beter van-film-naar-comic-nieuws is? Nou, daar komt het hoor: THE HUMAN CENTIPEDE krijgt een strip van de gehele trilogie! De eerste Nederhorror verstript. Trots gewoon! 

Nou, is de week toch nog tot een “goed” einde gekomen. Ik zeg, thank god it’s Friday en cheers!

30 maart 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!