strangers2
strangers2
Beeldbuis
28 juni 2018

Terwijl jij je koffers pakt

strangers2 BEELDBUIS | Er komt voorlopig geen einde aan de stroom sequels en reboots. Ook Beeldbuis ontkomt er niet aan. Robin Appelo bespreekt iedere eerste van de maand interessante dvd-, blu-ray- en VoD-releases: ‘Ik geef ze een kans omdat ik stiekem hoop dat er een ALIENS of THE GODFATHER 2 tussen zit.’

Op 10 juli brengt The Searchers / Remain in Light de dvd en Blu-ray uit van THE STRANGERS 2: PREY AT NIGHT. Het moorddadige trio uit het eerste deel is nog steeds op zoek naar Vanessa en kijkt in hun zoektocht niet op een rebelse tiener meer of minder. Deze film had voor onze recensent Thierry weinig overeenkomsten met zijn eigen ervaringen van autoritten naar Frankrijk. Zijn moeder reageerde toch anders dan Liv Tyler.

Van een slasher-sequel springen we naar de reboot TOMB RAIDER (Warner). Vanaf 18 juli kun je ook thuis kijken naar de nieuwe avonturen van de gameheldin die menig moeder deed afvragen waarom zoonlief ineens zoveel tissues nodig had terwijl hij toch geen hooikoorts had. De film beantwoordt op meerdere manieren de vraag waarom je oude relikwieën met rust moet laten. Ik bid tot de zonnegod dat het nu voorbij is met onderzoekers die de wereld redden van de oudheid.

Op 25 juli het vervolg op Guillermo del Toro’s monster vs robot-epos, PACIFIC RIM: UPRISING (Universal). Inclusief een dun verhaal en kleuren die mat en flets zijn. Niets voor Julius: volgens hem moet zwart namelijk diepzwart zijn (ik heb hem koffie zien drinken, dan pas zie je wat zwart is). Een platfilm dus, die het niet haalt bij de kleurenexplosie van het origineel. Maar wel vermakelijk genoeg om op te zetten als de herhaling van de herhaling van ‘Geer en Goor maken oude mensen belachelijk’ weer eens op tv is.

Na het passen van je zwembroek en het besef dat je dat laatste snoepje beter niet had kunnen eten, is het tijd om een achtergrondfilm op te zetten. De koffers kunnen namelijk rustig worden ingepakt terwijl BETHANY (Red Square, 16 augustus) op de achtergrond speelt. Met de sterrencast waar menig jaren-90-tiener wild van wordt – Shannon Doherty, Tom Green, Zack Ward – weet je dat je niets mist. Obsessieve moeder Doherty bezorgt haar dochter de nodige trauma’s, die dan weer alleen door webdokter Green geduid kunnen worden. Het verhaal is zo verrassend als de file naar de Franse camping. Dochter keert terug naar ouderlijk huis en vindt daar verdrongen herinneringen aan dominante moeder en denkbeeldige vriendinnetje – dat toch niet zo denkbeeldig was. Met wat gore en een paar jumpscares is het ook de perfecte achtergrondfilm om op te zetten in het vliegtuig wanneer je weer eens een praatgrage buurman hebt.

 

(advertentie)

28 juni 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!