MEG
MEG
Beeldbuis
3 december 2018

Smakelijke feestdagen!

MEG BEELDBUIS | Het einde van het jaar betekent natuurlijk eindejaarslijstjes, maar niet bij Beeldbuis. Hier gewoon zoals altijd een selectie uit de DVD/VOD-releases van deze maand. Met deze keer een haaienfilm, een film met John Malkovich en de slechtste achtergrondfilm tot nu toe!

We nemen op 19 december gelijk een sprong in het diepe met THE MEG (Warner). Naast clowns zijn films over haaien een van mijn favoriete horrorsubgenres. Ik kijk alles van JAWS tot 3-HEADED SHARK en alles wat ertussen zit, zo ook THE MEG. Een megalodon ontwaakt en ontdekt dat een paar meter boven hem/haar een buffet aan lekkernijen aanwezig is. De vraag of dit het intelligentste zeeroofdier is wordt bij deze bevinding toch wel aan de kaak gesteld. Wie o wie kan deze gigantische prehistorische haai nog stoppen? Inderdaad, Jason Statham. Het bewijst maar weer eens dat bekende namen een film moeten verkopen. Ik eis hierbij dan ook gerechtigheid voor GHOST SHARK, ZOMBIE SHARK, HOUSE SHARK, MEGALODON VS IRON MEGALODON en zoveel meer net zo goede, zo niet betere haaienfilms zónder sterren. Aan de andere kant blijft THE MEG een film over een gigantische haai die mensen opeet en gestopt moet worden door een actieheld, dus naar mijn mening een must watch deze kerst.

Op 21 december is op Netflix BIRD BOX te zien, naar het gelijknamige boek van Josh Malerman. Hier bekruipt me het gevoel dat Netflix mee wil liften op het succes van A QUIET PLACE. Na het horen wordt nu het zien aangepakt; het wachten is dus op zwijgen voor een mooi drieluik. Enfin, de film had in mijn mening meer kans van slagen gehad als ze de gimmick van A QUIET PLACE hier hadden toegepast. Waar die film het grotendeels zonder geluid deed, had deze best een poosje het beeld op zwart kunnen laten. Groot pluspunt is John Malkovich, zo’n acteur die het oplezen van een boodschappenlijstje spannend kan houden. Shit, ben ik er toch ingetrapt. Ze stoppen een goede acteur in een matige film en gebruiken hem als poster-candy. Well played, Hollywood, well played.

Tot slot de slechtste achtergrondfilm in de korte historie van deze rubriek: op 31 december verschijnt DAY OF THE DEAD: BLOODLINE (Lionsgate). Deze film is het beste te bekijken met zowel geluid als beeld uit. Wees gewaarschuwd als je toch met een schuin oog een blik werpt terwijl je de oliebollen in de frituur gooit. In Schokkend Nieuws #131 staat een interview dat ik had met Cameron Romero, de zoon van George, en daarin durfde ik deze film niet eens te noemen. In forums en groepen wordt gesproken over ’the movie that doesn’t exist in the zombie universe.’ Nee, dat motiveert niet om hem gelijk aan te zetten.

Zo, dat was het dan voor dit jaar, en gelijk ook mijn eerste jaar als schrijver van Beeldbuis. Ik hoop dat je net zoveel genoten hebt van het lezen van deze rubriek als ik had met het schrijven ervan. Mocht je benieuwd zijn naar mijn eindejaarslijst, houd de site dan de komende maand in gaten! Op naar 2019 met knallende kurken, vuurwerk (waar dit nog is toegestaan) en heel veel voorspoed. Tot volgend jaar en vergeet niet je videobanden terug te spoelen voordat je ze weer terugbrengt.

3 december 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!