Flyer Scares 1 591x828
Flyer Scares 1 591x828
Nederhorror & scifi
4 december 2018

Belgische horrornacht

Flyer Scares 1 591x828 NEDERHORROR | Hoe zit het met horror in Vlaanderen? Als je daar benieuwd naar bent en ook nog een Belgisch biertje lust, moet je op woensdag 12 december in WORM in Rotterdam zijn.

In Schokkend Nieuws filmmagazine lees je er natuurlijk regelmatig over, maar horrorfilms als WELP en YUMMY (op dit moment in productie) zijn voorlopig nog een beetje de uitzondering in België. Toch werden er in jaren 70, 80 en 90 nog aardig wat genrefilms geproduceerd, al waren ze lang niet altijd van internationaal niveau. Steve de Roover maakte in 2016 de boeiende documentaire FORGOTTEN SCARES: AN IN-DEPTH LOOK AT FLEMISH HORROR CINEMA, waarin we kennis konden maken met de meesterlijke vampierfilm DAUGHTERS OF DARKNESS (Harry Kümel, 1971) en veel minder bekende cultitems als THE ANTWERP KILLER (Luc Veldeman, 1983) en THE AFTERMAN (Rob Van Eyck, 1985).

WORM in de Boomgaardstraat in Rotterdam besteedt op 12 december uitgebreid aandacht aan de Belgica Obscura. En dat natuurlijk mét Belgisch bier en een speciale gast!

Steve de Roover komt om 20.30 uur zélf FORGOTTEN SCARES inleiden. Geniet van de prachtverhalen en mooie interviews met o.a. Harry Kümel, Jan Verheyen, Rob van Eyck en Léon-Paul de Bruyn. Steve doet achteraf ook een Q&A, dus bereid je voor op anekdotes die de montage níet haalden.


Na een korte pauze – waarin je de stand van Schokkend Nieuws kunt leegkopen – is het om 22.30 uur tijd voor een film: RABID GRANNIES (1988) van Emmanuel Kevyn. Welkom op het verjaardagsfeestje van twee oudjes die door een wraakactie van een onterft familielid bezeten raken van duivelse krachten. De plot stelt niets voor en het verteltempo past bij het geriatrische thema, maar de special effects en de slogan mogen er zijn: ‘They love their grandchildren… well done!’

Woensdag 12 december
WORM
Boomgaardsstraat 71
3012 XA Rotterdam
De deuren gaan om 20.00 uur open
Website

4 december 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!