V
V
TGIF
30 november 2018

Thank God It’s Friday, 30 november

V TGIF ! Het is wederom volbracht! Schokkend Nieuws #135 is bij de drukker en zal in de tweede week van december op deurmat en tijdschriftenrek te vinden zijn. Het enige nadeel is dat ik daardoor wel van alles gemist heb qua nieuws. Dus even de blik achteruit en – een tikkie – vooruit!

Eerst een opgelicht tipje van de sluier met betrekking tot de nieuwe Schokkend Nieuws! Het originele idee was om een Paul Verhoeven-special te maken, maar de regisseur is momenteel druk bezig met zijn nieuwste film BENEDETTA – ‘a historical lesbian romantic drama’ als we deze site mogen geloven. Hij had even geen tijd voor een interview, dus plan B. Met al die heisa rondom Brexit, richtten we met de redactie vrij snel de blik op het Verenigd Koninkrijk. Nee, geen special over Engelands desastreuze ontsnappingspoging aan de EU of films daarover. Geheel in de traditie van kerst en Dickens’ befaamde A Christmas Carol gingen we op zoek naar de ‘filmspoken’ van vroeger, nu en de toekomst in het altijd tot de verbeelding sprekende Londen.

Ik zat nog dusdanig met m’n hoofd bij de kerstspoken dat ik spontaan aan het fantaseren sloeg toen ik dit oude krantenartikel tegenkwam en het bericht van een tijdje geleden dat David Lynch MISSCHIEN iets zou gaan maken voor Netflix.

Lynch

Ik stelde me voor dat Lynch wilde stoppen met films maken en uitgeblust en chagrijnig op Kerstavond bezoek krijgt van de spoken van zijn zojuist overleden collega’s Nicolas Roeg en Bernardo Bertolucci. ‘Je kan het, Dave! Kijk naar ons! Wij zijn dood en kunnen niet meer! Blijf films maken, anders krijg je net zo’n spijt als de keer dat je “Nee” zei tegen Halloween II!’ Oh, een zijgedachte bij Bertolucci: dat we geen I.M. voor de man hebben geschreven wil niet zeggen dat hij nooit iets Schokkend Nieuws-erigs heeft gemaakt. Niet alleen was hij met Dario Argento en Sergio Leone co-scenarist van ONCE UPON A TIME IN THE WEST, met Attila Mellanchini – onvergetelijk neergezet door Donald Sutherland – schiep hij in NOVECENTO (1976) een villain van jewelste die het gros van de horrorfilmschurken het nakijken geeft.

En nu ik toch over spoken bezig bezig ben: wie ik een geestbezoek gun, is meneer Bill Maher die zich in zijn blog  nogal laatdunkend moest uitlaten over de lezers van comics en wijlen Stan Lee. De negatieve reacties op zijn gezwam, hadden geen succes. Bill bleef bij zijn standpunt. Dat Stan Lee’s geest dus bij hem moge gaan spoken tot Maher bij zinnen komt.

Okee, okee. Het is bijna kerst en vrede op aarde en zo. Laten we even positief vooruitkijken naar het komende jaar, want er staat een hoop moois op stapel. Vlak nadat de RESIDENT EVIL-franchise dood en begraven leek, was er opeens sprake van een reboot. De eerste berichten zijn alvast veelbelovend. Een BLADE RUNNER-anime? Bring it on! En die CANDYMAN-remake  van Jordan Peele is, ondanks dat ik wat remake-moe ben, me toch welkom. Als iemand een frisse draai aan het nog altijd sterke bronmateriaal kan geven is het Peele wel. Minder enthousiast ben ik over het vervolg  op ZOMBIELAND, ook al doet de hele originele cast weer mee. Hoeveel kun je nog persen uit de formule die perfect werd uitgespeeld in het vermakelijke origineel? Gelukkig lijkt Mike Flanagan weinig zin te hebben in een tweede seizoen van THE HAUNTING OF HILL HOUSE maar ik houd de vingers toch maar even gekruist voor het geval hij van gedachten mocht veranderen.

Enfin, genoeg gemijmerd! Even weer terug naar het hier en nu en het in spanning wachten op de nieuwe Schokkend Nieuws. We hebben het weer met vereende krachten geflikt, maar speciale dank aan onze vormgevers Bram en Arie die bergen hebben verzet om het blad op tijd af te krijgen met alle extra onderdelen, zoals de traditionele eindejaarspuzzel en een wel heel bijzonder special-onderdeel. Wat dat is? Nog eventjes geduld… En daarna op naar het nieuwe jaar en weer zes mooie nummers Schokkend Nieuws, maar tot die tijd… muziek!

Prettig weekend!

 

 

 

© Vincent Hoberg
30 november 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!