Creature Below
Creature Below
Beeldbuis
30 april 2018

Nostalgie

Creature BelowBEELDBUIS | De dagen worden langer, de vogels tjirpen, de tulpenvelden staan in bloei en het zonnetje schijnt (hopelijk). Wat is er dan lekkerder dan de gordijnen dichtdoen en de nieuwste dvd- en VOD-releases bekijken?

Waarom een mooi kleurtje als je ook bleek als een geest voor de dag kunt komen? Dat is wat Casey Affleck doet in A GHOST STORY (Universal), die op 2 mei uitkomt. Hij gedraagt zich echter eerder als Patrick Swayze in GHOST: meer toekijken dan bang maken. Daar word ik dus een beetje nostalgisch van. Meestal helpt het dan om een remake of vervolg te zien. Deze keer is dat een vervolg op een film van Robin Williams, mijn favoriete depressieve komiek. JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE (Sony) komt op 30 mei uit. In de hoofdrol Dwayne Johnson, die het ouderwetse ganzenbord heeft gedigitaliseerd en ook hier een beurt moet overslaan.

En nu we toch zo lekker down memory lane aan het lopen zijn: op 17 mei komt THE CREATURE BELOW (Red Square) uit. Zeebiologe Olivia vindt in de diepten van de oceaan een  klein onderwaterwezen dat een symbiotische band met haar aangaat en zich vervolgens tegen haar keert. Nee, dit is geen remake van GREMLINS,  eerder een THE SHAPE OF WATER  turned bad. En met bad bedoel ik: matige regisseur, tegenvallende effecten en dun verhaal.

Het warme weer geeft ook een praktisch probleem: waar laat ik mijn sleutels als ik mijn korte joggingbroek aan heb? Het antwoord vind je misschien in INSIDIOUS: THE LAST KEY (Sony). Vanaf 23 mei, al zou ik er niet mijn adem voor inhouden. In alweer het vierde deel van de INSIDIOUS-reeks zien we de opkomst van Spectral Sightings: het bedrijfje van Specs en Tucker, inclusief eigen Mystery Van. Aangezien we in het eerste deel al hebben gezien wat er met Elise Rainier zal gebeuren, kijken we in deze tweede prequel verder naar het ontstaan van de geestenvangers.

Als je toch besluit wat kleur op je gezicht te krijgen, zet dan even BESETMENT (Red Square) op, vanaf 17 mei verkrijgbaar en de achtergrondfilm van deze editie. Met het advies om het volume iets lager te zetten, zodat de buren niet nog raardere gedachten over je krijgen. Hoofdpersonage Amanda Millard gilt wat af nadat ze een baantje heeft aangenomen in een louche motel. Waarom doen mensen dit nog? Hebben ze nooit van PSYCHO gehoord? Amanda wordt gedrogeerd en mishandeld, maar vooral: haar stembanden worden tot het uiterste getest. Dit alles natuurlijk terwijl jij je ijskoffie opdrinkt voordat hij lauw wordt.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!