Mahou Shoujo Site
Mahou Shoujo Site
Nieuws
30 april 2018

Anime lente 2018

Mahou Shoujo Site ANIME | Het is lente: schoolmeisjes blijken psychopathische moordenaars die de wereld moeten beschermen tegen het einde der tijden, beugels blijken niet goed voor relaties en niet alle mythische wezens eten mensen.

Magical Girl Site (魔法少女サイト Mahō Shōjo Saito)

Genre: Magical Girl
Studio: Production doA (DEAR MY SISTER)
Regisseur: Tadahito Matsubayashi (ANOTHER, GRIMGAR, CHARLOTTE)
Schrijver: Kentarou Satou

Het magische-meiden-met-een-twist-concept is een relatief jonge niche in anime. Het begon met de uitgave van PUELLA MAGI MADOKA MAGICA (vaak afgekort tot simpelweg MADOKA) in 2011. MADOKA nam de onschuld van SAILOR MOON en injecteerde dit met een fikse portie duisternis. In dit genre zijn de laatste zeven jaar verschillende series verschenen, zoals ook MAGICAL GIRL RAISING PROJECT en nu MAGICAL GIRL SITE.

MAGICAL GIRL SITE is de logische volgende stap in de lange afdaling van de onschuld. Daar waar MADOKA de kijker zachtjes van het pad leidde en tot aan de rand van de afrond bracht, gaat MAGICAL GIRL SITE minder subtiel te werk. De kijker wordt gepresenteerd met een hoofdpersoon die, zelfs voor dit genre, een wel heel ellendig bestaan leidt. Asagiri Aya wordt mishandeld door een drietal meiden en op school kijkt iedereen de andere kant op. Ook thuis is ze niet veilig; haar eigen broer blijkt een sadist die haar alle hoeken van de kamer laat zien. Op een dag springt echter haar laptop aan en wordt haar toegang tot een website geboden – met een grote ‘akkoord’-knop, zonder bijbehorende overeenkomst. Dat zou toch argwaan moeten wekken, maar ja, je weet hoe dat soort dingen gaan… Asagiri Aya krijgt krachten en een magisch wapen, maar niet alles is wat het lijkt uiteraard…

Het eerste seizoen van MAGICAL GIRL SITE wordt gestreamed op Amazon Prime.

Devil’s Line (デビルズライン, Debiruzu Rain)

Genre: Horror
Studio: Platinum Vision (SERVAMP, SAIYUUKI RELOAD BLAST)
Regisseur:  Hideaki Nakano (HAPPINESS!, ICHIGO 100%, KYOURAN KAZOKU NIKKI)
Schrijver: Ryou Hanada (GOODBYE GEIST)

In de wereld van DEVIL’S LINE lopen vampiers rond die niet van mensen te onderscheiden zijn. Dat wil zeggen: tot ze geconfronteerd worden met menselijk bloed. Dan wordt het een zootje. De eerste vier afleveringen van het twaalfdelige eerste seizoen staan nu op HIDIVE.


GeGeGe no Kitarō (ゲゲゲの鬼太郎)

Genre: Monsters
Studio: TOEI Animation (DRAGON BALL, ONE PIECE, CLANNAD)
Regisseur: Kouji Ogawa (PRECURE ALL STARS, SUITE PRECURE)
Schrijver: Shigeru Mizuki (1960)

De originele manga, oorspronkelijk verschenen in 1968, vertelt het verhaal van Kitaro, een yokai (monster) dat mensen beschermt tegen zijn soortgenoten. Het is een populair verhaal dat regelmatig verfilmd wordt. Dit is dan ook al de tiende versie. Qua griezelgehalte is het tamelijk braaf, maar het is leuk om de verschillende mythische monsters te herkennen. Te bekijken op Crunchyroll.

30 april 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!