Hail to the King Baby by K0dama
Hail to the King Baby by K0dama
TGIF
27 april 2018

Thank God It’s Friday, 27 april

Hail to the King Baby by K0damaTGIF | Buiten is alles oranje (vooral hier in Groningen is het een koninklijk gekkenhuis), maar met ramen en deuren dicht is het prima te doen. Vooral met Ash, Pablo, Kelly en een legertje deadites die me nog een paar (allerlaatste) afleveringen gezelschap houden. Hail to the king, baby!

Vorig weekend eindigde de 34ste editie van het Imagine Film Festival (dat was de reden dat er vorige week geen TGIF was – heb je alle interviews al gelezen op onze website?). Mocht je ‘m gemist hebben tijdens Imagine: Peet Gelderbloms video-essay Remaking Fear, over de vier verschillende verfilmingen van Jack Finney’s Invasion of the Body Snatchers, staat in z’n geheel online. De slotfilm van Imagine, GHOST STORIES, werd regisseerd door Jeremy Dyson en Andy Nyman. Stay tuned voor het interview dat Julius Koetsier met hen had. Ook werd tijdens Imagine de nieuwste Schokkend Nieuws Podcast opgenomen, waarin Basje Boer en Tim Koomen met de jongens van Straight to Video praatten over nostalgie. Wanneer zijn we dat terugkijken naar het verleden nou eens zat?

Over terugkijken gesproken: afgelopen week zag ik eindelijk READY PLAYER ONE. Ik vond het boek zeer vermakelijk en herkenbaar voor een geek die in de jaren 80 opgroeide. En voor een (A)D&D-nerd was het vinden van de eerste sleutel natuurlijk geweldig (Parzival komt in Dungeons & Dragons-setting een lich tegen, die hij moet verslaan door het winnen van een arcade-game). Jammer dat dit vervangen is door een voor de hand liggender race. De film versimpelde, versleutelde en vermainstreamde. Ik weet best dat vroeger niet alles beter was, maar het boek was toch écht beter.

Meer jaren 80 geek-stuff: seizoen drie van STRANGER THINGS komt er aan, en de cast wordt uitgebreid met o.a. Cary Elwes. As you wish! En als we het dan toch over mannen in strakke broeken hebben: de aankomende sequel van LABYRITNH wordt geschreven en geregisseerd door Fede Alvarez (EVIL DEAD, DON’T BREATHE) en geproduceerd door dochter-van Lisa Henson. En er is ook een musical in de maak. Met z’n allen: Dance, magic, dance! Van Goblin King naar die andere King: Bruce Campbell kondigde aan dat hij z’n kettingzaag aan de wilgen hangt:  ‘I bid you a heartfelt farewell playing Ash – the character I took acting lessons with for 39 years.’ StarZ heeft ASH VS. EVIL DEAD na drie seizoenen gecancelled. Overmorgen is de allerlaatste aflevering. It’s been a helluva ride!

 

 

AVENGERS: INFINITY WAR schijnt ook al zo groovy te zijn. Ik kan er niet over meepraten, want ik heb slechts 14 van de 19 films gezien – ik heb ze nog niet allemaal verzameld. Deze NSFW-speeltjes trouwens ook niet… En ondertussen zingen de Marvelluitjes lekker door, want er staan nóg 5 MCU-films op de planning!

Toch nog even terugkijken. Waren jullie ook zo onderweldigd door JURASSIC WORLD? Best vermakelijk hoor, maar wat weet je er nog van? Ja, dat er veel dino’s in zaten. Nieuwe soorten, ook. Maar ze waren wel erg CGI (niet allemaal zo als de Mosasaurus trouwens; zie hier hoe Legacy Effects de apatosaurus bouwde). Goed nieuws: producent Frank Marshall zegt dat JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM meer animatronics heeft dan alle andere JURASSIC-films (op de orginele film na). Ik zou ook wel eens willen rondlopen in de workshop van Creature Technology, die animatronics maakt voor pretparken en voorstellingen. Zouden ze mij er ook eentje laten besturen?

Van Steven Spielberg naar Stephen King: New Line is bezig met een verfilming van King’s The Long Walk. Ambitieus, maar kommaardoor met meer King-verfilmingen. Ik ben er nog niet zat van (mits ze beter zijn dan THE DARK TOWER). Trouwens, IT 2 wordt volgens Andy Muschietti enger en intenser dan de eerste: ‘Bring your adult diapers.’ Ook ambitieus, dus. Bij welke film zouden meer mensen weglopen: bij IT 2 of bij de remake van SUSPIRIA? Ook GREMLINS wordt geremaked, of eigenlijk (hoogstwaarschijnlijk) gereboot. Aan het roer staat Chris Columbus, schrijver van het origineel. Maar waaróm GREMLINS wordt gereboot? Joost mag het weten.

 

 

Ook een soort remake: in 2013 verscheen de short CARGO, waar Netflix nu een lange versie van maakt, met Martin Freeman. Maar is het een goed idee om van succesvolle korte films feature films te maken? Wel een goed idee: THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE is de slotfilm van Cannes 2018! Hoera, Terry Gilliam, je hebt het verdiend! Hoewel, zou hij hier óók te maken krijgen met tegenslag?

Dan nog dit artikel over The Unruly Genius of Milos Forman en een nogal onverwachte uiteenzetting over de connectie tussen vrouwen en dodelijke flora. Misschien beter niet te lezen als je ANNIHILATION, THE BEGUILED en PHANTOM THREAD nog niet hebt gezien (maar doe dat dan vooral). Wel miste ik nog een andere gevaarlijke plantenvrouw. What up, Poison Ivy?! En tot slot de heerlijke reactie van William Friedkin op de claim van Nicolas Winding Refn dat ONLY GOD FORGIVES een meesterwerk is, terwijl deze slechts enkele jaren geleden uitkwam: “[Four years is] not even a pimple on the asshole of humanity!” Hoe eloquent wil je het hebben.

Prettig weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!