Overlord
Overlord
Beeldbuis
5 maart 2019

Nazi’s met een zombieleger

Overlord BEELDBUIS | De kortste maand is ook weer voorbij, dus we kunnen ons gaan richten op de paasdagen. Zeg nou zelf, twee maanden zonder vooruitzicht op feestdagen is toch echt wel lang. We hebben tenslotte chocolade nodig om de leegte in ons op te vullen. Enfin, ik dwaal af.

Op 6 maart is dan eindelijk de sequel van HALLOWEEN (Universal) in de winkels te verkrijgen. Rijst bij mij toch een belangrijke vraag: waar is de ’2‘ in de titel gebleven? De vorige delen mogen we niet mee tellen, dus dit is een tweede deel, maar dan zonder het getal. H20 en HALLOWEEN: RESSURRECTION met Busta Rhymes kunnen we gewoon links laten liggen; deze HALLOWEEN is een soort halve reboot. Laurie Strode heeft nu wapens, is getraind en ademt wraak. Is dat genoeg om een moordmachine met een vleesmes uit te schakelen? Natuurlijk had ze ook gewoon aan een therapieprogramma mee kunnen doen om samen met Peter van der Vorst het verleden een plek te geven. Nee, confrontatie is het beste medicijn en dat is dan ook wat ze krijgt. Zal ze het overleven? Bekijk het zelf. En vergeet het daarna maar weer, want voor je het weet is de volgende HALLOWEEN wéér deel 2.  Je kunt trouwens nog steeds een heel tof Halloween-masker winnen bij Schokkend Nieuws.

OVERLORD (Universal) komt op 20 maart uit. Hé, is dit niet FRANKENSTEIN’S ARMY? Officieel niet, maar ik zeg: ja. Een film met een redelijk groot budget die aanvoelt als een tussendoortje, jammer. Maar nazi’s met een zombieleger doen het bij mij altijd goed, en als je ook graag nazi’s met een zombieleger ziet kan ik je vertellen dat je zeker aan je trekken zult komen. Het verhaal bestaat uit drie delen. 1: oorlog en intro, 2: actie en middenstuk, 3: horror en finale. Combineer dit met nazi’s en een zombieleger en je hebt OVERLORD. Had ik al verteld dat het gaat over nazi’s met een zombieleger? Kijken dus.

I STILL SEE YOU (DFW) komt op 29 maart uit, en is naar mijn mening een verademing in het genre. Ik plaats de film in dezelfde categorie als I AM THE PRETTY LITTLE THING THAT LIVES IN THE HOUSE qua intelligentie. De tieners zijn niet dom en gaan niet te pas of te onpas uit de kleren. Nee, dit zijn personages die nadenken en kennis van zaken hebben. Oké, het verhaal – meisje ziet spoken en zoekt een moordenaar – is vaker vertelt, maar in opbouw onderscheidt de film zich.

Dan is het tijd voor de Culp(cult/pulp)-tip van deze maand. OUIJA HOUSE 4 (Just) komt op 26 maart je huiskamer binnen. Met een sterrencast van Tara Reid (ja, die van SHARKNADO) en Dee Wallace kan het niet mis gaan, toch? Een groep mensen komt in een oud huis dat eigenlijk één groot Oujia-bord is. Zelf woon ik in een oud huis in een dorp, zoals ik bij mijn vorige Culptip al vertelde. Nu denk ik elke keer als het huis kraakt dat er een geest is, en dat terwijl ik toch niet van visite houd (vandaar dat ik in een dorp in een oud huis woon). Ik ga maar eens proberen wat letters op de muur te schrijven. Kijken wat er dan gebeurt. Misschien is dit wel het begin van een ijzingwekkende zoektocht naar het duistere verleden van het dorp.


Ren naar je lokale Free Recordshop, pak de Wifi van de buurvrouw, bestel via een van de links hieronder, kampeer voor de Mediamarkt of ga in je Facebookgroepen op zoek naar deze films en geniet.

5 maart 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!