cinemasia
cinemasia
Nieuws
6 maart 2019

CinemAsia 2019

Cinemasia EVENT | Gisteravond is de twaalfde editie van CinemAsia begonnen. Tot en met zondag 10 maart in verschillende filmtheaters in Amsterdam: hier zijn enkele ‘schokkende’ hoogtepunten uit het programma van het filmfestival.

Maak een filmische reis naar veertien Aziatische bestemmingen, waaronder China, India, Indonesië, Japan, Korea, Maleisië, Singapore, Thailand, de Filippijnen, Vietnam en meer. Op CinemAsia worden allerlei soorten prachtige films getoond, waaronder zes horrorfilms, drie actiethrillers en een martial arts.

TUMBBAD (India, 2018) en THE POOL (Thailand, 2018) beleven hun internationale première tijdens CinemAsia. TUMBBAD gaat over een vervloekte schat in een landhuis. Het verhaal speelt zich af in de onrustige jaren 30. Vinayak Rao (Sohum Shah) keert terug naar zijn dorp om zijn erfenis te claimen, maar riskeert daarbij zijn monsterlijke overgrootmoeder uit een eeuwenoude slaap te wekken! Het festival belooft ‘groteske beelden, met een flinke dosis lichaamshorror en een inventief monsterontwerp om zelfs de meest doorgewinterde genre-fan te overweldigen.’ Hoge zwembadmuren, krappe tunnels en een hongerige krokodil zijn de belangrijkste ingrediënten van de survivalthriller THE POOL. Mis vooral ook de Q&A met regisseur Ping Lumphaleng niet. Hij komt op 7 maart langs op het festival om zijn film te introduceren.

In DARK FIGURE OF CRIME (Korea, 2018) bekent een veroordeelde crimineel dat hij naast zijn eigen vriendin nog zes andere mensen heeft vermoord. De detective die hem ondervraagt moet de leugens en manipulaties van de psychopaat doorzien om achter de lichamen en identiteiten van de slachtoffers te vinden. THE LOOMING STORM (China, 2017) is een film noir in de stijl van MEMORIES OF MURDER; SECRETS IN THE HOT SPRING (Taiwan, 2018) is een bovennatuurlijke horrorkomedie en FOLKLORE (2018) is een zesdelige horrorserie die in opdracht van HBO Azië gemaakt werd. CinemAsia toon vier afleveringen met telkens een ander verhaal. ‘Zowel griezelig, als poëtisch, het roept associaties op met verfijnde Spaanse horror als THE ORPHANAGE en MAMA,’ aldus het festival.Voor de liefhebbers van martial arts, tot slot, is er de winnaar van de Spirit of Asia Award van het Tokyo Film Festival. WUSHU ORPHAN is een martial arts film en een satirisch drama ineen. In Henan, de wieg van de Chinese vechtkunst, staat de grootste wushu-academie van het land. Honderden jongens trainen hier in de hoop om de nieuwe Bruce Lee te worden. Beginnend docent Lu (Noch Jin) arriveert er om Chinese les te geven, maar ontdekt al gauw dat zulke academische onderwerpen daar niet erg in trek zijn.

CinemAsia
5 t/m 10 maart 2019
Kriterion, Rialto, Lab111 en Neverneverland in Amsterdam
Volledige programma en tickets

 

6 maart 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!