Peter
Peter
Beeldbuis
4 september 2018

Meer, meer, meer!

PeterBEELDBUIS | Een videogamefilm, een nietszeggende film, een film waarin niets wordt gezegd, een sequel die beter is dan het origineel en een pulp/cultklassieker in wording. Hier is de nieuwe BEELDBUIS!

RAMPAGE (Warner) dendert op 12 september de schappen in. Ik was vooral benieuwd of ze van een 8-bit-spelletje een volwaardige film zouden kunnen maken, en RAMPAGE stelt als gameverfilming niet teleur. De film is net als het spel een leuk tussendoortje. Regisseur Brad Peyton heeft veel aandacht voor het bovenlichaam van Dwayne ‘The Rock’ Johnson in strak T-shirt, wat toch wel afleidt van het flinterdunne verhaal. Is het oké dat ik daar als heteroman een mening over heb? Jeffrey Dean Morgan laat zien dat hij zijn rol als Negan in THE WALKING DEAD maar moeilijk los kan laten en gebruikt dezelfde lichaamstaal. Leuk voor de Walker-fans maar nul toegevoegde waarde voor RAMPAGE.

SOLO: A STAR WARS STORY (Disney) vliegt op 26 september je lokale dvd-verkooppunt binnen. Was deze film overbodig? Ja. Wat valt er nog meer over te zeggen, behalve dat ze hadden moeten stoppen met de STAR WARS-films na RETURN OF THE JEDI? Ik weet dat ik nu klink als een oude zuurpruim die de jongere generatie vervloekt om haar desinteresse in de klassiekers, en Disney ziet als een gulzige muis die heel de wereld wil veroveren, maar dat is ook wel wie ik ben. Eén ding moet ik wel erkennen: Disney verbroedert oude zuurpruimen in onze afkeer van prequels, spin-offs en geldgraaierij.

Nu graag een moment van stilte… A QUIET PLACE (Universal) is vanaf 19 september thuis te bekijken. De nieuwe kijk op de alien-invasie krijgt van mij een luid applaus voor originaliteit. Het monsterconcept verdient ook geklap, zij het zachtjes met de vingers in de handpalm. Ik vrees echter dat het einde de deur openzet naar slechte sequels en onoriginele spin-offs. Misschien moet Disney de rechten maar kopen, dan weten we tenminste meteen dat een origineel idee om zeep is geholpen.

Eindelijk een sequel in de categorie ALIENS, THE GODFATHER 2 en HELLRAISER: HELLBOUND. Dat wil zeggen: beter dan het origineel. DEADPOOL 2 (FOX) breekt op 12 september de vierde muur van de filmwinkel. Als fan van de comics ben ik blij dat het concept in de film wordt doorgetrokken, met dit meesterwerk als gevolg. Een kleine easter egg als voorbeeld: de X-Men krijgen een cameo, maar dan in de versies van de jaren 80 (FUTURE PAST en FIRST CLASS) en niet die van de jaren 00. Wat dus weer een heel nieuwe spin aan het tijdreisconcept geeft. Hulde aan regisseur David Leitch voor deze mindfuck. Hier zeg ik wel méér, meer foute grappen, meer lolligheid ten koste van de filmindustrie, meer rode spandex, meer, meer, meer!


De achtergrondfilm van deze maand gaat zich, ik voorspel het je, tot pulp/cultklassieker ontwikkelen. De tagline ‘space dinosaurs, space guns, space meteors’ wordt meer dan waargemaakt. Daar kan Disney nog van leren. Vanaf 27 september kun je ALIEN EXPEDITION rustig opzetten terwijl je de vakantiefoto’s fotoshopt omdat je er toch niet zo heel flatteus uitziet in die kleine zwembroek.

Tot volgende maand!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!