worlds-end-dvd-2d
worlds-end-dvd-2d
Beeldbuis
8 maart 2014

Deze week op dvd en blu-ray

worlds-end-dvd-2dDeze week verloopt een kroegentocht in een suf Engels dorpje wat anders dan verwacht, wordt Madrid bezocht door een UFO en zet een dvd met verontrustende beelden de middelmatige leventjes van twee mannen behoorlijk op z’n kop.

THE WORLD’S END (Universal, 5 maart) is het derde deel in de onofficiële ‘Cornetto’-trilogie van regisseur Edgar Wright en acteurs Simon Pegg en Nick Frost. Na de zombiefilm SHAUN OF THE DEAD (2004) en de buddycopfilm HOT FUZZ (2007), zetten de heren ditmaal hun tanden in het sciencefictiongenre. Gary (Simon Pegg) weet zijn vrienden over te halen om de kroegentocht die ze 23 jaar geleden moesten afbreken, nog eens over te doen. Eindstation is de pub The World’s End. Maar na een paar biertjes komen de vrienden erachter dat er iets niet pluis is in het dorpje en verandert de kroegentocht in een survivaltrip. “THE WORLD’S END heeft wellicht niet de frisheid van [SHAUN OF THE DEAD], of de verrassingsfactor, maar wat we ervoor in de plaats krijgen is een betere film.”, schreef recensent Hedwig van Driel. “Het script is scherper, vooral qua structuur: als je goed oplet zit bijna de hele film al verborgen in de flashback waarmee THE WORLD’S END begint.”

In EXTRATERRESTRE (Imagine Filmdistributie, 5 maart) wordt Julio na een avondje stappen wakker in een vreemd bed naast Julia. Internet, telefoons en tv doen het niet meer, de straten zijn uitgestorven en boven de stad hangt een enorme vliegende schotel. Kennelijk zijn Julio en Julia door een grootschalige evacuatie heen geslapen en ze besluiten daarom bij elkaar te blijven. De situatie wordt al snel gecompliceerder als blijkt dat Julia’s opdringerige buurman ook niet vetrokken is en haar jaloerse (ex-)vriend ten tonele verschijnt. Recensent George Vermeij beoordeelde de film met drieënhalve skull en zijn recensie kan je binnenkort lezen op onze website.

Tevens publiceren we binnenkort de recensie van GUT (Excesso, 5 maart), een horrorthriller waarin het middelmatige leventje van familieman Tom een bizarre wending krijgt nadat zijn beste vriend Dan hem een video heeft laten zien met zeer verontrustende beelden. Regisseur Elias verzorgde eerder de raamvertelling voor LOVECRACKED! THE MOVIE (2006), een horrorkomedie bestaande uit negen korte films geïnspireerd op de verhalen van Lovecraft.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!