Ticking Clock
Ticking Clock
Nieuws
11 maart 2014

Night of the Ticking Clock

Ticking Clock Op vrijdag 21 maart kun je weer genieten van je maandelijkse genrefix Cinema Egzotik in het EYE Film Instituut in Amsterdam Noord. Ditmaal: van western naar thriller en van thrillerwestern naar explosieve SF.

Voormalig redactielid van Schokkend Nieuws Ronald Simons en regisseur Martin Koolhoven presenteren iedere maand bijzondere cultfilms in EYE. Deze keer presenteren de heren twee bijzondere remakes: HIGH NOON en OUTLAND. Koolhoven legt uit: “Sommige films zijn straight remakes, maar soms ligt het wat ingewikkelder. Dan krijgt hetzelfde verhaal een volledig andere setting.”

HIGH NOON (Fred Zinnemann, 1952) geldt als een echte western klassieker. Gary Cooper is US Marshall Kane die, door iedereen in de steek gelaten, de confrontatie aangaat met de mannen die hij ooit achter de tralies deed belanden. Niemand in het stadje Hadleyville steekt een vinger uit. Grace Kelly is te zien als Kanes pacifistische bruid.

OUTLAND (Peter Hyams, 1981) is de SF-variant van HIGH NOON. Ditmaal trekt sheriff Sean Connery alleen ten strijde tegen de corrupte directie van een mijnbouwkolonie op één van de manen van Jupiter. De mijndirectie deinst er zelfs niet voor terug om drie huurmoordenaars op de nobele wetsdienaar af te sturen.

Beide films zijn Engels geproken. Alleen HIGH NOON is Nederlands ondertiteld. “I think you better go when there’s still time.”

Cinema Egzotik
21 maart
Aanvang 20:00
EYE Film Instituut Nederland
Website

11 maart 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!