Sundays
Sundays
Nederhorror & scifi
12 maart 2014

Sundays in Maastricht

SundaysRegisseur Mischa Rozema komt op donderdag 20 maart naar de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht om zijn ambitieuze sciencefictionfilmproject SUNDAYS te presenteren.

Rozema maakte de afgelopen jaren naam als regisseur van commercials, clips en korte films die hij maakte onder de vlag van PostPanic. In januari won zijn korte film STARDUST bij de Shortcutz Awards in EYE Amsterdam de prijzen voor beste experimentele film en beste post-productie.

SUNDAYS moet de eerste lange speelfilm worden van Rozema. Hij werkt al ruim vijf jaar aan het project dat van korte film-idee uitgroeide tot epische proporties. De film speelt zich af 50.000 jaar in de toekomst in  Mexico-Stad, en gaat over een jonge softwareontwikkelaar die ontdekt dat alles waarin hij geloofde gebaseerd is op leugens. Wanneer hij op een dag getroffen wordt door een stuk ruimtepuin, begint hij de wereld met andere ogen te bekijken. Samen met een arme Mexicaanse fabrieksarbeidster gaat hij op zoek naar de waarheid…

mt_ignore: Sundays 2

SUNDAYS, we citeren nu even het persbericht, “daagt de kijkers uit met filosofische vragen over de toekomst van de mensheid.” Rozema geeft hier veel details over de visual effects die hij in gedachten heeft, maar thematisch draait de film vooral om de singulariteit: “Het moment waarop de computercapaciteit het vermogen van het menselijke brein overstijgt. Dit zal samen met gentechnologie, nanotechnologie en robotica een rijkdom aan nieuwe mogelijkheden scheppen”, legt Rozema uit. “We zullen opnieuw moeten definiëren wat het betekent om mens te zijn.”

mt_ignore: Sundays 3

Een sciencefictionfilm dus, “zonder starships en laserstralen”, die je aan het denken zet. Rozema noemt INCEPTION en 12 MONKEYS als inspiratiebronnen. Momenteel is de proloog van SUNDAYS, waarvoor ruim vijftigduizend dollar werd binnengehaald via de crowdfundingsite Kickstarter, in post-productie. Deze korte film wordt vervolgens gebruikt om financiers te enthousiasmeren voor de gehele speelfilm. De teaser met de Amerikaanse acteur Brian Petsos ziet er alvast veelbelovend uit.

Mischa Rozema komt op 20 maart naar de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht  om over de ontwikkeling van zijn film te vertellen. Hij illustreert zijn verhaal met nog niet eerder vertoond materiaal: schetsen, cut-outs en scènes!

Donderdag 20 maart
Live on Demand: Sundays
Aanvang: 19.00 uur
Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht
Kaarten (15 euro, studenten: 10 euro) en zijn te koop via Live on Demand

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!