The Hobbit The Desolation of Smaug
The Hobbit The Desolation of Smaug
Beeldbuis
20 april 2014

Deze week op dvd en blu-ray

The Hobbit The Desolation of SmaugHet Imagine Film Festival is weer achter de rug. Over tot de orde van de dag. Afgelopen week verschenen er twee nieuwe genrereleases op dvd en blu-ray: deel twee van THE HOBBIT en een Noorse scifi thriller over alternatieve realiteiten.

In THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG vervolgen Bilbo, Gandalf en de dertien dwergen hun reis naar de Eenzame Berg en de enorme dwergenschat bewaakt door de draak Smaug. Ergens tussen al het goud bevindt zich een nog grotere schat, de Arkenstone, het juweel waarmee de dwergen hun verloren rijk Erebor terug kunnen krijgen. Ondertussen heeft Bilbo in deel 1 zijn eigen schat gevonden; een eenvoudige gouden ring die de drager onzichtbaar maakt. Recensent Barend de Voogd gaf AN UNEXPECTED JOURNEY drie skulls. “Het zal Peter Jackson nog heel veel moeite gaan kosten om al die dwergpersonages tot leven te laten komen in de volgende delen. In AN UNEXPECTED JOURNEY lukt hem dat niet. Wie wie is, geen idee.” Volgens recensent Lieuwe van Albada is Jackson er niet in geslaagd om in THE DESOLATION OF SMAUG dat euvel te verhelpen. “Met maar liefst dertien dwergen, een hobbit, Gandalf, een paar elven, een handjevol mensen en een draak is de film overbevolkt. Waarschijnlijk kan alleen Peter Jackson zélf al die dwergen uit elkaar houden. Als er iemand in gevaar verkeert, laat het ons dan ook koud.” Visueel is de film echter dik in orde. “Er is zoveel te zien dat je af en toe het beeld zou willen stilzetten om de landschappen, kastelen en dorpen in je op te nemen die uit de Weta-computers werden getoverd.” Lieuwes volledige recensie lees je hier.

De Noorse scifi thriller EVERYWHEN, waarin een tiener zich een weg terug moet zien te vechten uit een alternatieve realiteit om zijn vijfjarige broertje te redden, is een uit de hand gelopen schoolproject van de zeventienjarige Jarand Breian Herdal en zijn studiegenoot Jens Peder Hertzber. Dat de film werd gemaakt voor slechts 6.500 euro is aan de veelbelovende trailer niet af te zien. Een recensie van deze amateurtiener-scifi publiceren we binnenkort op onze website.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!