Thorthedarkworldbrd
Thorthedarkworldbrd
Beeldbuis
16 maart 2014

Deze week op dvd en blu-ray

ThorthedarkworldbrdVanaf deze week verkrijgbaar op dvd en blu-ray, in zowel 2D als 3D: de verdere avonturen van de God van de donder in het mythische koninkrijk Asgard.

De wreker met de hamer is terug. In THOR: THE DARK WORLD (Disney, 12 maart) staat Thor (Chris Hemsworth) voor de schone taak om de negen werelden te beschermen tegen de donkere elven, geleid door de wraakzuchtige opperelf Malekith (Christopher Eccleston). Naast Thor zijn ook Loki (Tom Hiddleston), Odin (Anthony Hopkins) en Jane Foster (Natalie Portman) weer van de partij.

Hoewel Kenneth Branagh aanvankelijk zeer enthousiast in de startblokken stond om ook dit tweede deel te regisseren, bedankte hij uiteindelijk toch voor de eer. De producenten vonden in Alan Taylor (Game of Thrones) een competente vervanger. Recensent Hedwig van Driel: “Door de planetaire toenadering worden de grenzen tussen de werelden poreus, en zijn er plekken waar de zwaartekracht zich wel heel vreemd gedraagt. Regisseur Alan Taylor […] weet goed gebruik te maken van de mogelijkheden die dit biedt, met verfrissende actiescènes tot gevolg vol onverwachte wendingen en beeldgrapjes.” Het volgende optreden van Thor staat gepland voor 2015 in de tweede Avengers-film, AVENGERS: AGE OF ULTRON.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!