Censor poster small
Censor poster small
Beeldbuis
1 februari 2022

Beeldbuis Februari 2022

Censor poster smallVan ondersteplank straight-to-video materiaal tot recente genre-blockbusters, in BEELDBUIS behandelen we de komende DVD/Bluray uitgaven.

Afgelopen vrijdag bracht Splendid de Chinese lowbudget rampenfilm RAT DISASTER uit, ook “bekend” als JUNKRAT TRAIN. Regisseur Zhenzhao Lin maakte eerder al goedkope so-bad-it’s-good-films als SNAKES (2018) en SNAKES 2 (2019), dus je weet wat je dit keer kan verwachten: TRAIN TO BUSAN, maar dan met goedkope computereffecten en flauwe humor. Onze recensie volgt in de Abattoir-sectie van het blad.

CENSOR is een Britse psychologische thriller die speelt in de vroege jaren tachtig, de hoogtijdagen van de video nasties. Enid Baines (Niamh Algar uit HBO’s RAISED BY WOLVES) is medewerker bij de British Board Of Film Classification en ziet de meest ranzige en geweldadige films voorbij komen. Ze kwijt zich gedwee van haar taak, tot ze op en dag een film voorgeschoteld krijgt waarvan de hoofdrolspeler wel heel erg lijkt op haar al jaren doodgewaande zus… CENSOR is het regie- en schrijfdebuut van Prano Bailey-Bond en maakte bescheiden naam op het Sundance-festival. Uit op schijf vanaf 16 Februari.

Op 22 Februari brengt Lumiere de Italiaanse post-apocalyptische miniserie ANNA uit. Als door een virus alle volwassen op Sicilië dood zijn, moet de jonge Anna zich staande zien te houden in een compleet verwilderde kindermaatschappij, teneinde haar weg te vinden naar het vaste land. De serie is geschreven en geschoten door Niccolò Ammaniti, en is gebaseerd op zijn eigen roman uit 2015. Het gegeven kennen we ondertussen natuurlijk wel, maar de originele lokatie en overtuigende kindercast geven het ook bij de doorgewinterde genre-liefhebber mogelijk net even dat streepje voor.

Tot slot COME AWAY van Brenda Chapman. Chapman timmert al jaren aan de weg bij Disney en Pixar. Voornamelijk als schrijver en animator, maar sporadisch ook als regisseur. Na PRINCE OF EGYPT (1998) en BRAVE (2012) is dit haar eerste live-action regieklus. COME AWAY is zo’n typische high-concept film die valt of staat met de uitwerking: de hoofdpersonages uit Peter Pan en Alice In Wonderland zijn hier namelijk broer en zus, en proberen hun ouders te helpen met het verlies van hun oudere broer. De ouders van Peter en Alice worden gespeeld door Angelina Jolie en David Oyelowo, met in de bijrollen nog wat gerenommeerde namen als Michael Cain en Derek Jakobi. Klinkt allemaal behoorlijk stroperig, en gezien de recensies is het meer vallen dan staan met dit wonderbaarlijke crossover-event, maar de verstokte sprookjesliefhebber kan na 25 Februari eventueel lekker vanaf de bank dit nieuwe konijnenhol in duiken.
come away ver2

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!