Nieuws
2 februari 2022

Anime winter 2022

ANIME | Met een politieagent in opleiding, een gestoorde monsterontwerper, een cosplayontwikkelaar en een ernstig misplaatst stel vrienden, kom je deze winter wel door.

Miss Kuroitsu from the Monster Development Department (Kaijin Kaihatsubu no Kuroitsu-san, 怪人開発部の黒井津さん)

Genre: SF, Humor
Studio: Quad (een nieuwe studio)
Schrijver: Katsuhiko Takayama
Regisseur: Saitou Hisashi [BLEACH, DATE A LIVE, SORA NO OTOSHIMONO]

Heb je er ooit wel eens over nagedacht waar die monsters toch altijd vandaan komen, die de helden moeten bevechten om het recht te laten zegevieren? Nou, we stellen je voor aan Touka. Zij werkt bij Evil Corporation Agastia, op de afdeling Monsterontwikkeling. Daar volgen we hoe ze de dagen doorkomt in wat, los van de monsters, toch wel erg veel op een doorsnee kantoorbaantje lijkt. Inclusief vakantiedagen, onkostenvergoedingen en aparte collega’s. Te zien op Crunchyroll.
Police in a Pod (Hakozume: Kouban Joshi no Gyakushuu, ハコヅメ~交番女子の逆襲~)

Genre: Comedy, Slice-of-Life, Drama
Studio: Madhouse [DEATH NOTE, ONE PUNCH MAN, OVERLORD]
Schrijver: Miko Yasu
Regisseur: Yuuzou Satou [DEATH NOTE, CLAYMORE, CARDCAPTOR SAKURAWERS)

We volgen Mai, een verse politieagente, die het eigenlijk allemaal niet meer zo ziet zitten bij de politie. Tot ze een nieuwe collega krijgt die haar training overneemt, Seiko, een door de wol geverfde vrouwelijke rechercheur. Daarvan leert Mai alles waar de politie – op buurtagentniveau – mee te maken krijgt en wij kijken mee over haar schouder. De mensen die op moordzaken werken zijn een beetje apart, naar blijkt. Te zien op Funimation.

My Dress-Up Darling (Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru, その着せ替え人形は恋をする)

Genre: Slice-of-Life, Romcom
Studio: CloverWorks [DARLING IN THE FRANXX, WONDER EGG PRIORITY, YAKUSOKU NO NEVERLAND]
Schrijver: Shinichi Fukuda
Regisseur: Keisuke Shinohara [WONDER EGG PRIORITY, DEVILMAN: CRYBABY]

Een jongen met talent voor het maken van poppen en een meisje dat graag kostuums wil dragen, vinden onvoorziene eigenschappen in elkaar. Twee verschillende werelden botsen op elkaar. Leerzaam voor de kijker, want je leert van alles over traditionele poppen in de Japanse cultuur en een vleugje cosplayachtergrond, allemaal verpakt in een vermakelijke romcom.  Te zien op Crunchyroll.

Life With an Ordinary Guy Who Reincarnated Into a Total Fantasy Knockout (Fantasy Bishoujo Juniku Ojisan to, 異世界美少女受肉おじさんと)

Genre: Humor, Reverse isekai
Studio: OLM Team Yoshioka
Schrijver: YÅ« Tsurusaki
Regisseur: Sayaka Yamai [ODD TAXI, ZOIDS WILD ZERO, OSUMATSU s3]

Een saaie gast en zijn opmerkelijk competente vriend worden naar een andere wereld getransporteerd door een godin die toevallig hun dronken wensen hoorde – en deze wel heel letterlijk laat uitkomen. Als ze er tegen wil en dank arriveren, worden ze door de godin geacht als helden op te treden en ook gelijk maar even de wereld te redden… en dat is nog maar het begin van hun ellende. Te zien op Crunchroll.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!